základní skupiny - skupina F, 2. kolo
21.01.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Achraf Hakimi (© AFP)

Favorita z Maroka odsoudil k prvnímu zaváhání střídající útočník Stuttgartu

Maroko ve svém druhém zápase na Africkém poháru remizovalo v rámci skupiny F s Demokratickou republikou Kongo 1:1. Berberští lvi měli skvělý vstup do utkání, když už v šesté minutě vsítil první branku Achraf Hakimi. Outsider duelu se ale statečně pral o srovnání a i přes neproměněnou penaltu Cédrica Bakamba se ho nakonec dočkal. V 76. minutě totiž zaúřadoval útočník Stuttgartu Silas, jenž na trávník nastoupil jen o chvíli dříve. Příchody z lavičky přitom dobře zná i z působení v německém celku.

Demokratická republika Kongo sice nepřitahovala záři reflektorů při diskuzi o největších favoritech turnaje, v jejím středu se však nacházelo několik hráčů se zkušenostmi z nejlepších lig Evropy. Jeden z nich, Yoane Wissa, svým gólem v úvodním střetnutí rozhodl o remíze se Zambií. Maroko naopak bylo v žebříčku aspirantů na trofej na samém vrcholu, což dokonale demonstrovalo snadným skalpem Tanzánie.

Už na konci první minuty zahrozil svou nejsilnější zbraní kanonýr Sevilly Youssef En Nesyri, jenž si naběhl na vysoký centr a díky fantastickému výskoku se dostal k zakončení hlavou. To však pohotovým reflexivním zákrokem zlikvidoval Lionel Mpasi-Nzau. Chvíli nato už ale severoafrický celek slavil úvodní gól. O ten se postaral precizním volejem Hakimi, který propasíroval míč pod tělem konžského brankáře. Postupem času se osmělili i hráči z bývalé belgické kolonie, vyrovnání se ovšem v první půli nedočkali, neboť Bakambu trefil z penalty pouze tyč.

Po návratu ze šaten měli Konžané další dobrou příležitost při rohovém kopu, jenže nadějná hlavička o decimetry minula Bonovu branku. Po hodině hry se příležitosti hráčů v bílých dresech začaly kupit, defenziva Berberských lvů však dokázala zachytávat rychlé pasy za obranu a zároveň si dobře hlídala četné centry z pravé strany hřiště. V 76. minutě ale přece jen přišla pro Kongo odměna za aktivitu. Byl to právě přízemní centr z pravé strany hřiště, který doputoval přímo na kopačku Silase, jehož pokus zamířil přesně mezi nohy Bona.

Maročané tak ukázali slabiny a ve druhém utkání získali jen bod. Se skupinovou fází se rozloučí 24. ledna proti Zambii, Demokratická republika Kongo vyzve tentýž den Tanzánii.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele