základní skupiny - skupina D, 1. kolo
15.01.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Angoly (© AFP)

"Antilopy" z Angoly nebyly snadnou kořistí. Alžírsko se na úvod muselo o body podělit

Reprezentanti Alžírska ve svém úvodním vystoupení ve skupině D Afrického poháru národů remizovali s Angolou 1:1. Už v 18. minutě otevřel skóre po úspěšném samostatném úniku Baghdad Bounedjah, více ale Pouštní lišky z vytvořených šancí vytěžit nedokázaly. Neefektivitu soupeře tak potrestal po změně stran Mabululu, který v 68. minutě proměnil pokutový kop a zařídil pro "Antilopy" cenný bod. Vítězové z roku 2019 tak stejně jako před dvěma lety začali turnaj remízou.

Alžířané do turnaje jako tým, který okusil hořkost porážky naposledy v únoru minulého roku, kdy padl se Senegalem po neúspěšných pokutových kopech. Navíc chtěli napravit nepovedený předchozí ročník Afrického poháru, ve kterém vyhořeli, když skončili s jedním bodem poslední. První zkouškou pro ně byla Angola, jež ze šesti posledních utkání až pětkrát remizovala, přičemž hned čtyřikrát bez inkasované branky.

První vážnější zakončení diváci viděli v deváté minutě. Youcef Belaïli se rozhodl vyzkoušet štěstí z hranice pokutového území, Neblú však proti jeho střele předvedl jistý zákrok. O 10 minut později už se Pouštní lišky prosadily. Belaïli poslal skvělou přihrávku vzduchem za obranu, k míči se dostal Bounedjah, který ranou k pravé tyči poprvé rozvlnil síť.

Alžírský útočník si mohl o několik minut později připsat naprosto výstavní trefu nůžkami, jenže k jeho smůle jí předcházel těsný ofsajd. Belaïli měl v úplném závěru první půle možnost navýšit vedení svého týmu, střela, kterou vyslal z hranice pokutového území, ale pouze prosvištěla kolem pravé tyče.

Po změně stran se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho brankových příležitostí. To se ovšem změnilo v 66. minutě poté, co Nabil Bentaleb fauloval ve vlastním vápně, a nabídl tak "Antilopám" pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Mabululu, jenž trefil břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. V úplném závěru mohl rozhodnout z volného přímého kopu Riyad Mahrez, proti jeho ráně se však vyznamenal skvělým zákrokem Neblú.

Alžírsko tak ve svém úvodním zápase překvapivě zaváhalo a získalo jen bod. Obě reprezentace sehrají další utkání 20. ledna. Pouštní lišky změří síly s Burkinou Faso, "Antilopy" vyzvou Mauritánii.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele