základní část, 6. kolo
28.08.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fleišmanova skvělá oslava. Zkušený obránce vystřelil Baníku výhru nad Boleslaví

Gólovým kořením ochutil Jiří Fleišman svůj 300. ligový start. Levý obránce se po půlhodině hry parádně opřel do míče a vsítil jediný gól duelu mezi ostravským Baníkem a Mladou Boleslaví. Slezané tak ideálně zakončili náročný týden, v němž ještě odehráli těžké utkání v MOL Cupu a řešili několik zdravotních patálií.

V úvodu zápasu se přitom svěřenci domácího kouče Ondřeje Smetany spíše hledali a první šance si připsali Středočeši. Po 20 minutách hry skončila tečovaná střela Ewertona v zámezí, načež z rohového kopu hlavičkoval Milan Škoda jen těsně vedle brány. Poté už se ale začali do tempa dostávat také Slezané a hned z prvního mraku málem udeřili. Fleišmanův pas před bránu vyrazil brankář hostů Halouska, jenž se v letošní ligové sezoně objevil mezi třemi tyčemi Boleslavi poprvé, jen do Potočného, aby pak míč za brankovou čáru dotlačil Ndefe. Pravý bek Baníku se však nacházel v ofsajdu a jeho gól tedy neplatil.

Po půlhodině hry už ale Ostravané dodrželi všechna pravidla a mohli slavit vedoucí branku. Do centru Ndefeho se na levé straně pokutového území opřel Fleišman, jehož volej zastavila až branková síť. Za hosty mohl těsně před přestávkou odpovědět Skalák, jemuž po rychlém přechodu do útoku předložil balón do tutovky Matějovský, ale zakončující obrovskou šancí trestuhodně pohrdl.

Snahu Boleslavi o vyrovnání táhl zkraje druhé půle Ladra, v 57. minutě však střílel nepřesně a mezi tři tyče se nevměstnala ani jeho hlavička po pobídce od Skaláka o sedm minut později. Na druhé straně hřiště se do vzduchu v 67. minutě zavěsil Almási, Středočechy však dobrým zákrokem podržel Halouska.

Gól na hlavě měl po centru Matějovského v 73. minutě Škoda, jenže vysoký útočník se podobně jako Ladra nepotkal s přesnou muškou. Za dalších sedm minut Škoda sice dostal míč za brankovou čáru po rohovém kopu, hlavní sudí Hrubeš však ještě předtím viděl útočný faul Suchého na Tetoura. Hosté se tedy vyrovnání nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele