16. kolo
22.01.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Liberec s přehledem zvítězil v Brně

Jednoznačným vítězstvím Liberce skončilo jeho zápolení na brněnské Srbské. Na vítězství 3:0 se podíleli Mosquera s Rabušicem, kteří skórovali již před pauzou, později se k nim přidal Pešek.

V úvodních momentech utkání se přitom Zbrojovka neprezentovala nejhůře. V páté minutě se dostal ke střele Vaněk, proti němuž se blýskl Knobloch. Když byla odehrána čtvrthodina, poroučel se v pokutovém území k zemi Fila po souboji s Chalušem, sudí na tom ovšem nic špatného neshledal a hra pokračovala dál.

A tak se prosadili Severočeši. Jhon Mosquera namísto vymýšlení individuálního průniku či zpomalení akce napřáhl ke střele, která náramným způsobem zaplula až do sítě. Pár minut po něm to zkusil z přímého kopu Michal Sadílek, balón však skončil jen v Šustrově náručí.

Druhým střelcem zápasu se ve čtyřiatřicáté minutě stal Michael Rabušic. Centr z levé strany přistál na Koscelníkově hlavě, po zákroku gólmana se míč odrazil právě k Rabušicovi, pro nějž to již nebyla složitá situace. Těsně před přestávkou mohlo být sníženo, jenže domácí závaru nevyužili.

Asi deset minut po návratu ze šaten se díky své síle probil do šance Rabušic, avšak tentokráte si vylámal zuby na Šustrovi. Autorem třetí trefy libereckého celku tak byl Jakub Pešek, a to až zhruba čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby. Šikovný křídelník využil Rondićovy pobídky a poslal míč za brankářova záda.

O deset minut později se síť brněnské branky vlnila znovu, tentokráte ale domácí tým od potupy zachránil praporek pomezního. Čestný gól vzápětí mohl vstřelit Vaněk, jenže jeho skvěle zahranému přímáku něco málo chybělo.

Zbrojovka tak počtvrté v řadě nedokázala zvítězit a v tabulce je nadále šestnáctá, ovšem s tím, že po dohrání svých utkání ji mohou přeskočit jak Příbram, tak Opava. Slovan se vyšvihnul na pátou příčku, přičemž na poháry aktuálně ztrácí jen dva body.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele