4. kolo
19.09.2020 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Budějovice poprvé udržely čisté konto. Z Opavy vezou bod

České Budějovice poprvé v probíhajícím ročníku udržely čisté konto, k první výhře to ale nestačilo. V Opavě ostatně po většinu duelu tahaly za kratší konec a remízu musí brát všemi deseti. Jihočeši i Slezané tedy sebrali další bodík a zůstávají ve spodních patrech tabulky.

Čerstvá posila do obrany Slezanů Didiba se ihned objevila v základní jedenáctce. Kromě něj nově od úvodní minuty nastoupil také útočník Juřena. V sestavě hostů nahradil absentujícího Havla stoper Talovierov, což byla také jediná změna, kterou lodivod Dynama Horejš učinil.

Juřena se za nabídnutou šanci chtěl odvděčit již po pěti minutách hry, ale jeho hlavička po centru Helešice skončila jen u brankáře Budějovic Drobného. Další tentokrát nepřesný střelecký pokus Opavy obstaral za další čtyři minuty Texl. V šestnácté minutě byl Juřena po akci Mondeka blízko branky, avšak Drobný se zaskvěl pohotovým zákrokem u přední tyče.

Jihočeši na aktivitu domácích odpověděli až po dvaceti minutách, kdy Ekpai dokonce po standardní situaci dostal balon do brány, gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Po půlhodině hry ale zase zahrozil SFC, konkrétně Zavadil, který však z přímého kopu mířil příliš vysoko. Dvě minuty nato Zavadil tentokrát nacentroval a jeho pas nakonec propadl k Večerkovi, který ovšem vyslal dost nesmělé zakončení, které Drobný v klidu chytil.

Čtyři minuty po změně stran vyslal Didiba Juřenu, jenž přihrál Holíkovi a tomu nebezpečnou střelu přizvedl na břevno Talovierov. Budějovice odpověděly ojedinělým pokusem Javorka, který skončil těsně nad bránou. Šance moc nepřibývaly, pouze v 67. minutě hlavičkoval po rohovém kopu mimo tři tyče kapitán Opavy Žídek.

V 71. minutě pálil nepřesně Holík, stejný hráč pak o dvě minuty později hledal před bránou své spoluhráče, kteří neměli daleko k tomu, aby dopravili míč do sítě. V 88. minute se hrdinou duelu málem stal střídající Pikul, jehož tečovaná rána rozezvonila břevno brány Jihočechů. Další příležitost už se v Opavě neurodila.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele