21. kolo
27.02.2021 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Houpe se pod Kozlem židle? Baník ztratil s Teplicemi další body

Nervozita příznivců Baníku nadále stoupá a trenér Luboš Kozel se dostává pod čím dál větší tlak. Ostravané totiž ani proti Teplicím zdaleka nepřesvědčili a bod za remízu 1:1 zachraňovali až v závěru utkání. Slezanům se tak vzdaluje vidina pohárové Evropy, Severočeši zase pořád lavírují nad pásmem sestupu.

Baník se mohl ujmout vedení již v páté minutě, jenže Zajíc po centru Filla zblízka kolenem přestřelil bránu Teplic. Hosté si na svoji tutovku počkali do 21. minuty. Moulis dostal přihrávku za obranu, dokonce udělal kličku brankáři Laštůvkovi, avšak zakončení mu na poslední chvíli zmařil důležitým obranným skluzem Fillo. Tři minuty nato měl další slibnou příležitost Zajíc, po pasu od Buchty ale hlavičkoval nepřesně.

Zápas se zvrhl v úporný boj a další zajímavou ránu vyslal až po hodině hry středopolař ostravský Jánoš, jehož pokus proletěl vedle tyče. V 63. minutě zahrával stejný hráč standardní situaci, při níž se v souboji s Kučerou skácel k zemi Stronati. Hlavní rozhodčí Ginzel nejprve odpískal pokutový kop, po zhlédnutí videozáznamu však svůj verdikt přehodnotil a penaltu odvolal.

V 69. minutě přišla smrtící odpověď "Sklářů". Mareš v poslal přesnou přihrávku do otevřené obrany na Moulise, který obstřelil bezmocného Laštůvku - 0:1. Záhy se do balónu opřel Jánoš, jehož voleji scházel jen kousek. V 73. minutě se zničehonic otevřel prostor před Zajícem, ten však spálil další tutovku, když pouze nastřelil teplického gólmana Čtvrtečku. Následnou dorážku Jurošky pak odvrátil na brankové čáře Vondrášek.

Čtvrtečka podržel Teplice i v 82. minutě proti dalšímu pokusu aktivního Jánoše. Jenže nedlouho poté srazil Macej k zemi vcelku zbytečně na rohu pokutového území Jurošku a sudí Ginzel opět za pomoci kolegy u videa nařídil penaltu ve prospěch Baníku. Nabídnutou příležitost využil tvrdou ránou Stronati, který tak zařídil konečnou remízu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

už se dohoupala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele