základní část, 24. kolo
07.03.2020 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma remizovala s Jabloncem 1:1

Remízu 1:1 viděli diváci na Hané, kam k souboji se Sigmou zavítal Jablonec. Hanáci šli po aktivním začátku do vedení, ale pak přišli o vyloučeného španělského hráče Pabla Gonzáleze, čehož čtvrthodinu před koncem využil finský záložník Kasper Hämäläinen.

Po osmi minutách dal Jablonci první velké varování útočník Juliš, bohužel pro Sigmu ale v dobré pozici netrefil branku. To ho vzápětí mohlo mrzet, protože hosté po standardní situaci mohli skórovat, kdyby si dorážející Chramosta nevylámal zuby na brankáři Mandousovi.

Začátek zápasu nabídl dobrý fotbal a i dál se bylo na co koukat. Ve 13. minutě Hanáci vstřelili gól, ale protože se Chytil nacházel v ofsajdu, nemohl gól platit. Všechno z pohledu regulí správně posoudil systém VAR. I tak se nakonec nemuselo na vedoucí branku dlouho čekat, ve 25. minutě vrátil přetažený centr Hály před branku Greššák a Lukáš Juliš už se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Jablonec kontroval střelou Považance, který jen prověřil Mandouse. To nejdůležitější se stalo o chvíli později, Pablo González zastavil nedovoleně útočníka Doležala a sudí španělského fotbalistu obdaroval nejprve žlutou kartou a po chvilce rozmýšlení změnil svůj verdikt na červenou. Vyloučení Gonzáleze výrazně ovlivnilo průběh celého utkání. Jablonec sice do přestávky nevyrovnal i proto, že Pilíkův přímák zlikvidoval Mandous, ale co víc, ještě do přestávky mohl k překvapení všech inkasovat.

Ve třetí minutě nastavení se Olomouci naskytla jedinečná šance odskočit na rozdíl dvou branek. Greššák postupoval sám na branku a ještě mu přitom sekundoval Houska, jeho přihrávka na druhého jmenovaného však byla natolik mizerná, že Hrubý dokázal zasáhnout a situaci "poslat" na rohový kop. Jak se později ukázalo, šlo o jeden z klíčových momentů celého utkání, protože kdo ví, jak by se Jablonec s dvoubrankovou ztrátou popasoval.

Hosté začali po změně stran více přitápět pod kotlem a před Mandousem bylo chvílemi pořádně horko. Olomoucký brankář udržel čistý štít až do 75. minuty, kdy jej překonal hlavou finský záložník Kasper Hämäläinen. Vyrovnávací brance předcházela ještě slušná možnost Sigmy, která neskončila gólem. I závěr zápasu měl co nabídnout, Jablonec cítil šanci na zvrat a Považanec orazítkoval v poslední minutě zápasu břevno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

Snad se hoši proberou

1:2

Reagovat
tlaci

Od 40. minuty jsme hráli bez vyloučeného Pabla Gonzáleze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele