základní část, 23. kolo
29.02.2020 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Opava zvítězila počtvrté v sezóně, přetlačila Olomouc

Olomouc nebyla v tomto střetnutí o nic horším mužstvem, především pak v prvním poločase, osudnou se jí ovšem stala mizerná koncovka. Opava naopak zužitkovala dvě ze svých šancí, nakonec uzmula tři body, a ačkoli se jejímu soupeři podařilo snížit, své vedení si pohlídala až do konce. Uhrála tak velmi důležité vítězství, potřebné k řešení své otázky záchrany.

O první střelecký pokus na bránu se postarala Olomouc, z přímého volného kopu chtěl zacílit Falta, jenž míč zakroutil povedeně přes zeď, nicméně gólman Fendrich si v pohodě poradil. Chvilku nato se snažil změnit bezgólový stav Juliš, jehož na zadní tyči našel svým centrem Hála, odskočil mu ovšem míč při zpracování, a ten tak skončil v náruči Fendricha.

Opava se v podstatě poprvé nějakým způsobem osmělila až ve 28. minutě, Zapalačův pas do šestnáctky málem skončil u jeho spoluhráčů, jelikož se brankář Mandous k balónu nepropracoval, z téhle šance ovšem nakonec přece nezapršelo. Ve 34. minutě se opět ozvala Sigma, Vepřek našel hlavu Hály, ten ovšem neseřídil svá mířidla přesně.

O čtyři minuty později domácí gólově udeřili, i když byli směrem dopředu o něco méně aktivnější než jejich protivník. Bránící Jemelka ve středu hřiště trestuhodně podklouzl, toho využil Železník, který následně uvolnil do běhu Dediče, a ten ve své tutovce nezaváhal. Jakmile se protáhl do šestnáctky, zamířil sám před Mandousem snadno do sítě.

Slezský klub úřadoval střelecky taktéž ve 42. minutě, a získal tak během pár okamžiků pohotový náskok. Zavadil rozehrál rohový kop centrem na přední tyč, odtud míč na tu zadní prodloužil za sebe hlavou Dedič, z druhé vlny si do brankového území naběhl Žídek a z blízkosti pohodlně skóroval. Ve druhé půli pak Opava chtěla hlavně neinkasovat.

Olomouc ovšem nevyvinula na svého soka takový tlak, aby se častěji dostávala do brankových možností, jako se jí to docela dařilo v první třetině tohoto klání. V 63. minutě zahrozil Štěrba, jenže se svým obloučkem na Fendricha nevyzrál, v 69. minutě byl opravdu velmi blízko snížení stavu Chytil, jehož střelu vyrazil Fendrich do svého břevna.

V 73. minutě Hanáci vykřesali jiskřičku naděje. Pablo González poslal svou přihrávku doprava na Chytila, ten vyslal skákavou přihrávku do vápna, odkud Juliš svou pumelicí propálil Fendricha. Chytil se mohl na střeleckou listinu zapsat sám v 87. minutě, nicméně Fendrich svůj tým v tomto momentě výrazně podržel a jeho zakončení zneškodnil.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, sfc.cz, sigmafotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Texl za Opavu pravděpodobně nenastoupí ne? Hostuje z Olomouce.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele