19. kolo
04.03.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 1:1

Sparta pouze remizovala s Brnem a zůstává na pátém místě. Zbrojovka se naopak posunula vzhůru na 12. místo o skóre před Jihlavu. Hosté se dostali do vedení, které však dlouho neudrželi a nakonec byli rádi za remízu, kterou i přes oslabení ubránili.

Sparťanský trenér Andrea Stramaccioni musel i kvůli karetnímu trestu pro Frýdka změnit složení obrany. Post levého obránce obsadil zkušený Michal Kadlec a mezi něj a Semiha Kayu se postavil Costa. Kouč Zbrojovky Roman Pivarník neměl po vítězství nad Olomoucí důvod k výměně hráčů.

První obrovskou šanci měl po čtvrthodině hry brněnský Acosta, který neohroženě přešel přes půl hřiště. Jeho putování nakonec zastavil až brankář Niță, jenž chytil střelu záložníka hostů. Ve 24. minutě pobídl Kanga ke skórování Václava Kadlece, ten však z úhlu nepřesně upravil mířidla.

Šest minut před pauzou vyslal Stanciu kolmici na Kangu, jenž ještě předložil míč Drchalovi. Na sparťanského útočníka zívala prázdná brána, tu však Drchal trestuhodně minul. Poté Kanga zkusil štěstí sám a jen těsně minul Melichárkovu svatyni.

Pět minut po změně stran se poprvé jedno z mužstev mohlo radovat z branky a bylo to překvapivě Brno. Juhar natáhl před rohem pokutového území ke střele, kterou tečoval zády Zahustel, načež meruna zapadla za záda nešťastného Nițy. Druhý gól mohl slovenský záložník přidat v 59. minutě, tentokrát však ranou po zemi těsně minul. Hned poté se na druhé straně dostal k odraženému míči Stanciu a Melichárek musel jeho pokus vytěsnit.

Následně se již Sparta radovala z branky. Vatajelu přesně našel hlavu Zahustela a ten umístěnou hlavičkou odčinil svůj podíl prvním gólu zápasu. Hned po rozehře se domácí zase dostali k míči a křižná střela Václava Kadlece, který již na hřišti postrádal jmenovce Michala, skončila těsně vedle. Poté prošel přes několik protihráčů Ben Chaim, ale svůj pokus nasměroval do stejných míst jako chvíli před ním Kadlec.

Poté domácím hodně pomohl stoper hostí Kryštůfek, jenž před Kadlecem odpálil míč rukou a po červnené kartě putoval předčasně do sprch. Tlak Sparty sílil a v 74. minutě našel Vatajelu dalekonosným pasem Ben Chaima, jehož v obrovské šanci vychytal Melichárek. Aktivní Vatajelu byl blízko gólu dvě minuty poté, ale jeho přímý kop těsně přeletěl břevno.

Na další Vatajelův centr si v poslední desetiminutovce naskočil Lafata a trefil horní tyč. Jako blesk z čistého nebe se v předposlední minutě řítil na Nițu střídající Bazeljuk. Rumunsko-ruský souboj vyšel lépe pro domácího strážce tří tyčí. Zachránil tak svému týmu zisk alespoň jednoho bodu, který je však vzhledem k předvedenému výkonu a počtu šancí málo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tnt03

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1 (vítězný gól z pecky)

Reagovat
boryland

0:0...............

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
PaulinhoTheGunner

0:1 (Acosta)

Reagovat
bart_ik

SPARTA

Reagovat
Beči

Hra byla tentokrát už opravdu dobrá a koukatelná. Ovšem ty spálené šance nás bohužel stáli 2 body, a že těch šancí bylo požehnaně.

Reagovat
giannicheda

Si děláš prdel? Vždyť jste hráli jak nenejvětší žebráci jaky sance to brevno od lopaty? Co Juhar v zápětí co.dal.gol? A Sedlák tutovku na konci? To se mělo vyhrát,lehci soupeř dlouho nebyl,banda kasparu namistrovanejch ale na co?

Reagovat
Beči

Typické, viděl jsi jen šance Brna, ale soupeře už ne. Já viděl mnoho šancí Sparty a uznávám, že i vy jste měli své

Reagovat
giannicheda

proto si myslím že remíza zasloužená

Reagovat
Beči

Předtím jsi tvrdil něco jiného.

Reagovat
giannicheda

Pán co psal evidentně článek bude.urcite spartanek rudej,na branu.nesel Bazelyuk ale Sedlák a vzhledem.l.sancim a předvedené hre? Hehe,snad ne,ted bude.výmluva v co? Vellej mraz nebo špatně nafeclí balony? :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele