28. kolo
13.05.2018 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - MFK Karviná 2:1

Jablonec porazil Karvinou a zařídil si postup minimálně do předkola Evropské ligy. Hosté naopak zůstávají na předposledním místě tabulky s jednobodovou ztrátou na nejbližší Ostravu. O výhře zelenobílých rozhodl ve druhém poločase Doležal.

Do sestavy Severočechů se po nezdaru ve finále poháru vrátil Hanousek a útok posílil Chramosta. Hosté mohli v utkání znovu využít služeb krajního beka Čoliće. Naopak však postrádali suspendovaného Kalabišku, kterého nahradil Letić. Jablonec se do první příležitosti hnal po deseti minutách hry, avšak Doležal neuspěl proti několikanásobné přesile Slezanů. Za tři minuty zkusil štěstí z dálky Považanec a jen o kousek netrefil cíl.

Ve 25. minutě poslal centr do pokutového území hostů Považanec. V souboji se utkali brankář Le Giang a Chramosta, karvinský fotbalista při vyboxování zbořil jabloneckého útočníka, kterého museli ošetřit lékaři. Hosté se útočně poprvé osmělili po půlhodině hry, kdy Letić prošel po levé straně až do pokutového území a vystřelil těsně nad branku. Záhy byl na druhé straně blízko gólu Jovović, jehož ránu zpoza pokutového území zastavilo až břevno.

Ve 34. minutě se domácí již radovali. Jovović vybojoval pumlíč a vysunul do úniku Chramostu, který střelou křížem překonal Le Gianga. Po přestávce byl blízko vyrovnání Panák, avšak hlavičku nasměroval těsně vedle tyče. V 53. minutě se na přímý kop Trávníka naskočil Doležal, který napodobil hostujícího Panáka a taktéž nezamířil mezi tři tyče. Za šest minut se do útoku hnal Chramosta a Jovović, ale druhý jmenovaný se k zakončení nedostal, protože obranným zákrokem se blýskl Janečka.

Po hodině hry si na Letićův centr naběhl Štepanovský, který však těsně minul Hrubého bránu. V 63. minutě se již však Karviná radovala. Po rohovém kopu se míč odrazil k Dreksovi, který jej napálil pod břevno. Vyrovnaný stav však vydržel pouze osm minut. Zelený dostal na levé straně spoustu času k přípravě na kvalitní centr, který našel Doležala, jehož přesná hlavička zařídila Jablonci vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele