22. kolo
30.03.2018 20:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 3:1

Baníku se konečně podařilo utnout sérii porážek a porazit tak v důležitém záchranářském duelu Vysočinu Jihlava 3:1. Čtyři a půl tisíce diváků vidělo velmi bojovné utkání, okořeněné i červenou kartou.

První šance přišla až ve 14. minutě, když po centru Hrubého hlavičkoval Baroš. Obrana však jeho pokus srazila na roh. Baník se postupně začal dostávat do většího tlaku. Po Fillově přihrávce pálil tvrdě Poznar. Rakovanovi se povedlo konečky prstů vyškrábnout ránu nad. Ve 24. minutě mohl Fillo nahrát před prázdnou bránu Barošovi, místo toho ale zvolil zakončení, a to se mu vůbec nepovedlo. Po půlhodině hry se Levinovi před vlastním vápnem nepovedla klička, míč si vzal Hlinka, jenž odcentroval do vápna na Baroše, který si těžký balón zpracoval a z otočky umístěnou střelou překonal Rakovana. Závěr první půle příliš fotbalových okamžiků nenabídl, do kabin se tak šlo s těsným vedením Baníku.

Hosté vstoupili do druhého poločasu na jedničku. Střelu střídajícího Popoviče tečoval Buchta tak šikovně, že Laštůvka míč vyrazil na roh až na poslední chvíli. Ten zahrál Vaculík, Klíma míč přizvedl a na zadní tyči byl úplně volný Popovič, který hlavičkou srovnal skóre. Po vyrovnávací brance přišla pasáž utkání, jež příliš pohledných akcí nenabídla. Až 70. minutě se Jihlava mohla dostat do vedení. Po Popovičově centru střílel Dvořák. Laštůvka vyrazil pouze ke Klímovi, ten však v naprosto vyložené příležitosti selhal a míč do brány nedopravil.

O dvě minuty později došlo k otřepanému klišé: nedáš-dostaneš. Fleišmanův centr Poznar posunul na Hrubého a ten efektní střelou poslal Baník zpět do vedení. Deset minut před koncem po rohovém kopu Procházka dotlačil míč do sítě a zvýšil vedení na 3:1. V 84. minutě Buchta, těžko říct jestli úmyslně, došlápl na Baroše, rozhodčí Příhoda Buchtovi udělil červenou kartu a Baroš byl odnesen na nosítkách. Ke konci zápasu ještě mohl přidat další gól po Fillově centru Granečný, zblízka však míč dobře netrefil.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OtecJaJ10

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele