15. kolo
25.11.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - MFK Karviná 2:1

Baník konečně doma zabral a vyválčil v souboji s Karvinou tři body. Svěřenci trenéra Radima Kučery museli otáčet skóre, protože jako první se prosadil hostující Tomáš Wágner. Za čtyři minuty srovnal jeho jmenovec Poznar a rozhodující branku zaznamenala ostravská ikona Milan Baroš.

Slezské derby bylo jediným sobotním zápasem české HET ligy a určitě se bylo na co dívat. Karviná se v minulém kole pod novým koučem posilnila výhrou, zatímco Baník jako v předchozích případech znovu ztrácel a nespokojenost dal výrazně najevo veterán Milan Baroš.

První velkou šanci zápasu si vytvořil domácí Baník. Ve 14. minutě pláchl po špatné rozehrávce Karviné Poznar a svůj únik hodlal zakončit "hokejovou" kličkou brankáři, jenomže ten úmysl rozpoznal a domácího útočníka zneškodnil. O chvíli později byl Tomáš Poznar znovu v hlavní roli, tentokrát si po Barošově přihrávce zkoušel vymodlit pokutový kop, avšak sudí Ardeleanu nepískal. Baník byl lepším týmem, přesto mohla Karviná zničehonic udeřit. Po centru Kalabišky těsně minul branku Lingr. Na druhé straně zase hlavičkoval do náruče Le Gianga Poznar.

Šestitisícová návštěva na stadionu ve Vítkovicích se dočkala branek až po změně stran a z tohoto hlediska se určitě vyplatilo nasazení Tomáše Wágnera, který po přestávce nahradil nevýrazného Erica Ramíreze. Byl to právě Wágner, který začal hodně zaměstnávat ostravskou defenzívu a který nakonec prolomil bezgólový stav. Přesně v 60. minutě vykouzlil nádherný centr šajtlí Lukáš Budinský a Tomáš Wágner hlavou překonal brankáře Šustra.

Odpověď Baníku byla bleskurychlá. Za čtyři minuty od inkasovaného gólu se pro změnu vytasil s povedeným centrem Petr Breda a Tomáš Poznar byl ve správný čas na správném místě - 1:1. Ostrava po vyrovnání výrazně ožila a měla několik šancí strhnout výsledek na svojí stranu. V 77. minutě už Le Gianga překonal Mičola, ale na brankové čáře zasáhl Janečka. Na druhé straně zase z dobré pozice přestřelil Letić.

Rozhodující okamžik celého utkání přišel pět minut před koncem. Bredův centr se přes skrumáž těl dostal až na zadní tyč k Milanu Barošovi, který hlavou od tyče odstartoval ostravskou salvu radosti. Karviná se ještě pokusila o odpověď, ale Baník si během tříminutového nastavení už výhru vzít nenechal a poprvé od prvního kola naplno bodoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
HorajzmAmmann

3:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Figi

1-3

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
Nišimura

Nevíte nékdo za kolik budou lístky?opravdu za to chcou 350?

Reagovat
smazaný uživatel

250. Spadá to do té nejatraktivnější kategorie zápasů .

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek udrzet 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele