10. kolo
18.10.2015 15:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Sparta deklasovala Příbram jednoznačně 4:0

Na první místo Synot ligy se opět vrací Sparta, která jednoznačně zvítězila v Příbrami 4:0. Domácí sice drželi poločasový nerozhodný výsledek, ale ve druhém půli nedokázali favoritovi konkurovat a nakonec čtyřikrát inkasovali. Jednou se prosadili Lafata s Konatém a hned dvakrát Fatai.

Sparťané věděli, že pokud v Příbrami zvítězí, vrátí se na první místo před Plzeň. V opačném případě by byli po desátém kole na druhém místě.

Lépe vstoupila do utkání Sparta, která kontrolovala hru a i jako první dokázala ohrozit branku soupeře. Lafatovi i Dočkali však scházela větší přesnost v koncovce. Ačkoliv měla Sparta častěji balón na kopačkách, do vedení mohla jít Příbram. Hnaníček se dostal ve 24. minutě k hlavičce a gólman Bičík skokem předvedl fantastický zákrok. Dost možná šlo o klíčový moment celého utkání, protože kdo ví, jak by se hra dále vyvíjela, kdyby Příbram vedla. O chvíli později střílel vedle Bednář a pak už zase přebírala otěže zápasu Sparta. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu trestuhodně přestřelil branku Lafata, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Sparta poprvé udeřila v 55. minutě. Gólman Hruška pouze vyrazil střelu Matějovského a dorážející David Lafata měl snadnou úlohu - 1:0 pro Spartu. Letenští se uklidnili a nadále ohrožovali příbramskou branku. V 66. minutě pak nalezl ve vápně Costa Fataie, který nehlídán zvýšil na 2:0. Stalo se tak přesně po jedenácti minutách od vstřelení prvního gólu a "magická" jedenáctka vyšla i do třetice, tentokráte v 77. minutě posunul Mareček míč na Fataie a hostující útočník vstřelil třetí gól Pražanů.

O vítězi utkání bylo definitivně rozhodnuto, přesto si museli Příbramští vypít hořký kalich až do úplného dna. Minutu před koncem totiž Hušbauer vysunul Konatého a ten z úhlu prostřelil Hrušku - 4:0 pro Spartu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta padne. Krejčí, Dočkal a Lafata proti Turecku ukázali, že jejich forma je na úrovni hráčů přeboru.

1:0

Reagovat
popltak

S přeborem většinou vypadává Slávyje, ne?

Reagovat
jsemdement

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jsemdement

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele