16. kolo
29.11.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 2:1

Domácí Hradec Králové zabojoval a proti Zbrojovce Brno si připsal kýžené tři body. Poslední příčku Synot ligy sice ještě neopustil, ale dnes rozhodně ukázal, že není radno ho podcenit. Výhra se ale nerodila lehce. Domácí David Štípek sice po patnácti minutách poslal domácí do vedení, jenže po půlhodině hry se díky penaltě Pavla Zavadila Brno probralo. Hradec Králové se svého snu nevzdal a Pavel Dvořák rozhodl.

Jako první se do šance dostala Zbrojovka Brno. Zavadil našel šikovnou přihrávkou Moukanzu na levém křídle, ten posílal míč do prostoru penalty. Tam jej ale odklidil pozorný obránce Tomáš Holeš. Plašil se před velkým vápnem opřel do míče, pálil ale pouze vedle tyče. S uplynutím pevní desetiminutovky se do šance dostávali hosté, když brankář Koubek chyboval. Moukanza ale nedokázal zakončit, protože domácí brankář následně svoji chybu vynahradil tygřím skokem a míč dostal pod kontrolu.

Hosté se neprosadili, ale domácí prakticky z protiútoku šancí nepohrdli. Matěj Kotiš vyslal do šance spoluhráče Štípka. Hladký proti němu sice dobře vyběhl, Štípek si ale poradil jako zkušený zakončovatel a vstřelil tak svojí první ligovou trefu v dresu Hradce Králové. Domácí fanoušci se radovali po dlouhé době z velmi povedené akce - 1:0.

Po osmnácti minutách se dostal k míči Lutonský a brankář Tomáš Koubek měl hodně co dělat, aby jeho střelu vyrazil. Štípek znovu vlétl do vápna, následně znovu překonal Hladkého, ale pouze přihrávkou pod sebe na Trubače. Ten se ale radovat nemohl, protože namířil svoji střelu jen do nejblíže stojícího obránce. Po půlhodině hry se Hradec Králové vyděsil, když sudí Houdek odpískal penaltu po ruce. K míči se postavil Pavel Zavadil a vstřelil svou druhou branku v patnáctém utkání.

Hosté mohli jít i do vedení, když domácí Mareš ztratil na polovině hřiště míč. Na poslední chvíli se ale sprintem vrátil pozorný Křižko, který nejprve odzbrojil Vávru a poté vrátil míč do rukavic svého gólmana. Deset minut po změně stran se Hradec Králové dostal k volnému přímému kopu, který se mu povedl náramně. Emir Halilovič posadil míč přímo na hlavu Pavla Dvořáka, který si poradil a domácí se mohli radovat podruhé!

Po dalších pěti minutách mohli domácí své vedení ještě navýšit. Hradec Králové se dostal do rychlého brejku, Halilovič táhl míč po levém křídle a následně ho předal na druhou stranu ke Štípkovi. Ten se do míče opřel z voleje, ale brankář Hladký se předvedl ve skvělé formě a míč dopravil na rohový kop. Pět minut před koncem zápasu se do šance dostal ještě Štípek, který dnes odehrál skvělé utkání. Jeho akce ale gólem neskončila a hráč střídal. Zbrojovka je po prohře na čtrnáctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám

Reagovat
šolim

NEDOUFEJ!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele