6. kolo
26.08.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 2:1

Pondělní dohrávka ukázala, že ani Baník, ani Zbrojovka se v optimálním herním rozpoložení zdaleka nenacházejí. Dvě chyby v brněnské obraně, které potrestal Rolinc, nakonec ale přeci jen znamenaly vítězství pro domácí.

Nepřesná kombinace, která byla nahrazována nakopávanými míči, charakterizovala hru obou mužstev od úvodu utkání. Fotbalové krásy se diváci na Bazalech příliš nedočkali, nicméně nakonec byli rádi za vítězství svých barev. Do první příležitosti se ovšem dostali hosté, když po ztrátě Dediče a Markovičově zatažení míče zakončoval Zavadil. Bártovu bránu ale netrefil.

Nezáživnou hru rozčísl k radosti tribun gól jednoho z domácích mladíků. Po Kukecově akci to už vypadalo, že se Brňané osvobodí, ale nešťastný odkop Buchty skončil u Rolince, který poslal Baník do vedení - 1:0. Vzápětí se do zakončení dostal v dobré pozici Lukeš, ale domácí kapitán přesně nemířil.

Na obou mužstvech byla znát nervozita z nutnosti přerušení série porážek, a logicky tak na kopačkách chyběla větší odvaha v souboji jeden na jednoho, kterou naopak nahrazovala řada nepřesných a nic neřešících přihrávek. Do možnosti srovnat skóre se ale po půlhodině hry přeci jen dostala brněnská posila ze Sparty Skalák. Po přiťuknutí Markoviče ale příliš dlouho váhala se zakončením a domácí obrana střelu zblokovala. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.

Po přestávce se do hry více dostávali ostravští a Rolinc i Kukec mohli pojistit vedení hned v úvodu. Šance ale nevyužili a hra se opět vyznačovala bojem ve středu hřiště a nepřesnými přihrávkami. Dlouhé minuty neurovnané hry nakonec přerušila další chyba Brna v obraně, kterou opět využil Rolinc. Lukešův centr si zkušeně zpracoval a míč zatloukl do Hladkého brány - 2:0.

Až v poslední dvacetiminutovce se ke slovu dostala Zbrojovka. Unavení domácí se až příliš soustředili na bránění dvougólového náskoku, a umožnili tak Brnu vytvořit si tlak. Jeden ze závarů pak dokonce skončil v Bártově síti. Buchta obstřelil bránícího hráče a míč zapadl za překvapeného brankáře Ostravy - 2:1.

Víc už ale hosté nezvládli, neujala se ani nebezpečná Zavadilova střela z přímého kopu, kterou zastavilo břevno. A protože se z protiútoků neradovali ani domácí, skončilo utkání vítězstvím Baníku o jeden gól. Zatímco domácí tak přerušili sérii vysokých porážek, Brno padlo počtvrté v řadě.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

už to kurva musí vyjít a musíme vyhrat 3:0

Reagovat
patrikhm

Počtvrté to už 0:4 nebude, teď to skončí 0:3

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
OtecJaJ10

2:0

Reagovat
patrikhm

Brno, navažme na výhru nad Bohemkou!! Baník je nejlehčí soupeř v lize

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Frank Lampard 8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 ale nie teraz to bude remiza

Reagovat
monty25

1:1

Reagovat
veikko

3:0 - Koho jiného, prosím vás?

Bárta - KRAUT, Baránek, Frydrych, (Dedić) - Droppa, Kukec - Engelmann, Fantiš, Lukeš - Petrus (Rolinc)

Ta kvalita je zjevná

Reagovat
hradec

Baník 1:2 Brno

Reagovat
smazaný uživatel

Kraut na pravem beku? Tak to dam tak tri otcenasky pred zapasem

Reagovat
veikko

Proč? Průchoďák už tam byl, teď tam bude průchoďák podporující útok.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček Schalke 04-Zbrojovka Brno.Ten výsledek se nabízí.Markovič hattrick!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě že se v pátek nebude nikdo ptát, jak ten fotbal vypadal , ale důležité 3 body. Zavadil o třídu převyšoval všechny na hřišti. Ale nebyla fronta na pivo tak

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele