19. kolo
10.03.2013 15:25 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň uspěla na hřišti Mladé Boleslavi a upevnila si vedení

Na osmifinálovou porážku z Evropské ligy od Fenerbahçe dokázala Viktoria Plzeň zareagovat tím nejlepším možným způsobem a z města automobilů si odváží velice cenné tři body. Západočeši tak nadále zůstávají na špici.

Možná i vzhledem k blížící se pohárové odvetě na turecké půdě nechal Pavel Vrba některé opory pouze na lavičce, což se mimo jiné týkalo i Františka Rajtorala a Marka Bakoše. Důvěru na pravé straně obdržel Martin Fillo, který ještě na podzim opakovaně hostoval u Středočechů, na hrotu se představila čerstvá posila Stanislav Tecl. Hostující družina se ovšem rozjížděla jenom velmi pozvolna...

...Boleslav zůstala věrna svému dlouhodobému trendu a favoritovi nedala rozhodně nic zadarmo (jen za první půlku dostali hráči FKMB pět žlutých karet!), naopak sama vytrvale zaměstnávala strážce plzeňské branky. Po devíti minutách se do míče z hranice vápna opřel Štohanzl, skákavý pokus ale Kozáčik za svá záda nepustil! Odpověď si nachystal Procházka, nadějnou situaci však promeškal a pak svoji ránu, za přispění jednoho z obránců, mezi tři tyče nenasměroval.

Velkou možnost měl po půlhodině hry kapitán Horváth, jeho volný přímý kop se ovšem nakonec do vymezeného prostoru o fous nevešel a Miller si tak mohl pořádně oddechnout! Marešova rána ze střední vzdálenosti nemohla mít naděje na úspěch. Těsně před odchodem do kabin se však hostující ekipa dočkala: Fillo na zadní tyči oslovil Kovaříka, ten ještě míč vrátil do ohně a Kolář už měl snadnou práci - 0:1.

Po obrátce byla k vidění mírná převaha Mladí Boleslavi, ovšem výraznější ohrožení Kozáčikovy branky se nekonalo. Naproti tomu mohl přidat druhou trefu Kolář, jenž se užuž hnal tváří v tvář na domácího brankáře, dokonce mu udělal kličku, zkušený Miller ho však vytlačil ze střeleckého úhlu a reprezentační středopolař poté ani celou situaci nezakončil! Neúspěšně pálil z velkého úhlu Štohanzl!

Ostrému trendu domácích hráčů se asi nejlépe přizpůsobil Fillo, ovšem nakonec musel bývalý kapitán reprezentační U21 v šedesáté šesté minutě předčasně ze hřiště, když tvrdě poslal k zemi Ščuka. Bolka však početní výhodu ani nestačila vstřebat a rázem se zase hrálo ve stejném počtu - Magera si ve vzdušném souboji pomohl loktem a sudí Bílek tasil druhou červenou kartu! Stejnému trestu poté unikl kapitán Středočechů David Jarolím, který poslal k zemi unikajícího Bakoše.

Rozhodnutí nakonec přišlo sedm minut před koncem řádné hrací doby. Střídající Rajtoral si na pravé straně prodral do pokutového území, kde ho poslal k zemi Sivrić a pokutový kop byl na světě! Tíhu odpovědnosti na sebe vzal Horváth a zkušeně do protipohybu Millera zavěsil - 0:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Diky tomu ze Plzen hraje EL vidim to remizove...tip X...2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

chlavne at limbersky ne kope penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne at do diskuze nepisou zadny retardi

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Gólové preview tohoto zápasu http://www.ligista.cz/news/boleslav-plzen/

Náš tip 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň si spraví chuť a rozstřílí nebohou Boleslav rozdílem třídy

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jak Fenerbahçe SK, co? Taky tady tipovali 4:0. :-)

Bolka si to nenechá vzít, 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen ma o motivaci postarano... 0:3

Reagovat
freakmarena19

skusím 1:1

Reagovat
FCSL

Plzeň má ted celkem menší krizi, s Baníkem a Fenerbahce bída, v Brně taky nic moc. Horváth po zranění a mají jen 2 dny volna. Bolka neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

BOLKA DO TOHO

Reagovat
PetersCZ

Klasika, penalta pro Plzeň, červená, avšak i na druhé straně, která ale nešla neudělit...

Reagovat
smazaný uživatel

hm.... proc limbersky ne kopal penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

protoze minulej zapas nehral horvath a ted hral ?

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň král českého fotbalu !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

I tady sem cekal spis remizu, vzhledem k okolnostem, ale Plzen to zvladla, sem na ni zvedavej ted...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele