17. kolo
19.02.2012 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bohemians 1905 - FK Jablonec 1:2

Všechny týmy bojující o evropské poháry na úvod jarní části Gambrinus ligy zvítězily, ke Spartě, Liberci, Mladé Boleslavi a Plzni a přidal také Jablonec. Ten se sice na hřišti Bohemians 1905 pořádně nadřel, nakonec však slaví po výhře 2:1. Skóre otevřel hned v úvodu Piták, domácí pak sice dokázali odpověděl zásluhou Vyhnala, poslední slovo ovšem znovu patřilo Jablonci, konkrétně nejlepšímu ligovému střelci Lafatovi.

I dnes zápasu předcházela vzpomínka na zemřelého Lukáše Přibyla, všichni hráči nastoupili s černými páskami, kromě minuty ticha pak Přibylovi patřil také přestávkový program a celá třiatřicátá minuta, k tomu však až později. Začalo se na obou stranách poměrně aktivně, domácí zahrozili po střele Hartiga, před druhou brankou zase řádil aktivní Kopic, jenže ve vyložené příležitosti těsně minul.

V jedenácté minutě se skóre poprvé měnilo, na pravé strany se vydal směrem ke Sňozíkově svatyni Kopic, po individuální akci nádherně předložil míč před prázdnou branku Pitákovi, pro kterého už nebylo problémem zakončit. Vyrovnat mohl prakticky okamžitě Borek, ovšem rána mu nesedla, a tak Špit bez potíží zasáhl. Vyhnal mířil nad břevno, Bartek pro změnu doprostřed.

A teď už k situaci ve třicáté třetí minutě. Přesně v tu chvíli (Přibyl totiž zemřel ve věku 33 let) roztáhli diváci v domácím kotli obrovskou fotografii Přibyla s nápisem "Nezapomeneme", všichni hráči přestali hrát a přidali se svým potleskem k celému stadionu. V zápase se pokračovalo až zhruba za minutu.

Do prvního poločasu už se pak vešla jen Bartekova nepřesná rána, a tak šli do kabin spokojenější hosté. Úvod druhého dějství byl velmi zajímavý. Nejprve Vyhnal cpal přihrávku do gólové pozice Budínskému, toho však na poslední chvíli předskočil Novák a stačil odehrát na roh. Ten Jablonec odvrátil a z protiútoku sám zahrozil, Kovaříkův skvělý centr ale Lafata nedokázal dostat za Sňozíkova záda.

Pak předvedli Severočeši nádhernou kombinaci na jeden dotyk, na jejíž byl zakončující Piták, domácí gólman ovšem skvělým zákrokem udržel Bohemku v naději na body. Tu přiživil v padesáté deváté minutě Pavel Vyhnal, to když Abraham rozjel akci chytrou přihrávku na Barteka, jeho ránu vyrazil Špit jen k dobíhajícímu útočníkovi a bylo vyrovnáno.

Rozhodnutí přišlo v osmdesáté druhé minutě, když si Kovařík s Lafatou zopakovali spolupráci, první jmenovaný přesně odcentroval a nikým nehlídaný David Lafata zblízka nezaváhal. Pro něho to byla už devatenáctá přesná trefa v letošním ročníku Gambrinus ligy. Bohemians ještě mohli v závěru urvat cenný bod, jenže oba Krajákovy pokusy byly zblokovány dobře pracující obranou Jablonce, hosté si tak odvážejí důležitou výhru 2:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad tam ukopeme 3 body muj ti 0:1 lafata, nebo 1:2 nešpor-lafata,kopic jerdemre baumit !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka 1-0 Jablonec

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

musí to být remíza nebo výhra pro Bohemku

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme jim dát bůra :) Bohemians nejlepší v Praze!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
forma

0:2 (2x Lafata)

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi,kde najdu na netu zivej prenos ja zapomel jak se ty stranky jmenujou????Pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele