4. kolo
08.08.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1

Tradiční severočeské derby vítěze nepoznalo. Liberec sice vedl po prvním poločase díky brance Petra Papouška, jenže pět minut před koncem utkání zařídil dělbu bodů jablonecký Karel Piták.

Liberec začal lépe a po Papouškově centru mohl jít do vedení, Kelič trefil míč hlavou vedle a na zadní tyči už nic nezmohl ani podobný jmenovec Kerič. O minutu později se poprvé vytáhnul také Jablonec. Haurdič ukázal, že se soubojů jeden na jednoho nebojí, obešel Holeňáka a jeho jedovatou střelu zlikvidoval Bičík. Liberecký brankář byl v pohotovosti i při další akci Baumitu. Jarolím našel Vošáhlíka, který zamířil přesně do náruče zmiňované Bičíka.

Tím šance Jablonce neskončily, Zábojník z dobré pozici přestřelil branku a Jarolímův projektil vyrazil liberecký brankář. Jablonec nebyl dostatečně efektivní, kdežto Liberec ano. Ve 40. minutě přihrál Jan Nezmar Petru Papouškovi a Špit, ačkoliv si na míč sáhl, byl bezmocný - 1:0 pro Liberec. Ještě do poločasu měl Baumit zajímavou příležitost, Zábojníkova dělovka nadělala Bičíkovi starosti, jenže Lafata byl na dorážku příliš daleko.

Do druhého poločasu nastoupily oba celky beze změn, a také obraz hry se nezměnil. Nadále se dost útočilo, jenže branky ne a ne přijít. Nestalo se tak ani po kombinaci libereckého ofenzivního tria Kerič, Štajner, Nezmar, posledně jmenovaný poslal míč do ochozů. S přibývajícím časem sílil tlak Baumitu. Přeci jenom výsledek s Nikósií byl ostudný a hráči ho chtěli odčinit. Hrdinou se mohl stát Karel Piták, v pokutovém území napálil jen obránce.

V 83. minutě se v netradiční roli objevil Pavel Drsek, ačkoliv je to stoper, tak se objevil v situaci, kdy šel sám na brankáře Bičíka. Drsek skutečně není ofenzivní eso a možná i proto ve stoprocentní šanci selhal. Za dvě minuty už však bylo vyrovnáno. Krajčíkův centr usměrnila do sítě nová akvizice ze Salcburku Karel Piták - 1:1. Baumit byl na koni, jenže další branku se mu vstřelit nepodařilo. Utkání nakonec skončilo nejspíše spravedlivou remízou 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
vanGomm

Podle výše vypsaného kurzu je Liberec favorit.Budu jim teda věřit a vsadím 1.

Reagovat
smazaný uživatel

nižší kurz na ně je proto, že hrajou doma, mírnym favoritem je ale jablonec

Reagovat
vanGomm

Děkuji za informaci.Tohle mě vůbec nenapadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď nevim jestli to myslíš ironicky nebo co..

Reagovat
vanGomm

I když mám ironii docela rád.V tomto případě jsem spíše myslel,že nižší kurz je asi proto,že je Liberec už s tou výhrou na řadě.A sázkovky tu výhru tak nějak očekávají.U takového týmu jako je Liberec stejně ta výhra musí přijít.A jak to někdy bývá příjde s týmem se kterým se to až tak moc nečeká (Jablonec i třeba teď v Edenu).

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 :3

Reagovat
smazaný uživatel

bude to remíza

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hůrá do 2. ligy !!!!! Slovan forever !!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele