19. kolo
07.03.2011 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:0

Pondělní dohrávka druhého jarního kola přinesla bojovnost, hrubku rozhodčího a zasloužené vítězství favorizované Sigmy. Ta předvedla další ofenzivní představení, na které se utrápený Baník stačil po většinu času pouze dívat.

Sigma od úvodního hvizdu svého soupeře sevřela, trápila ji ovšem nepřesnost. Po přímém kopu tak sice nebezpečně pálil Rossi, balón ale poslal tři metry od tyče. Standardní situace se ve prospěch domácích množily, stejně jako střeleckým pokusům však centrům chybělo lepší zaměření.

K otevření skóre nedopomohl ani Marek, který po rozehrávce Daňka ztratil na vápně míč, ten se ale odrazil přímo k brankáři. První povedená střela ze hry přišla až po čtyřiadvaceti minutách. Šultes se obtočil kolem nedůrazného Varadiho a z dvaceti metrů pohotovou ranou trefil prostory, kde byl připravený Daněk.

Chyby rozhodčích se ihned po zimní přestávce dostávají na pranýř opravdu často a bez povšimnutí se neobejde ani sudí Příhoda. Ten totiž skočil na lep Šultesovi, který po nepatrném přišlápnutí Bolfem těsně před vápnem skočil dopředu a vymodlil si penaltu, kterou Janotka poslal prakticky doprostřed brány a rozvlnil síť.

Emotivní duel plný tvrdých soubojů pokračoval a Bolf zanedlouho opět zastavil soupeře jen těsně před šestnáctkou. Tentokrát opravdu proti pravidlům a z přímého kopu tak mohl zahrozit Janotka. Jeho střílený centr mohl ještě tečovat Rossi, místo toho ale dokázal Daněk vyrazit do bezpečí.

Ostravská snaha po změně stran brzy vyprchala a domácí svého soupeře opět začali přehrávat. Střely sice už končily mezi tyčemi, brankáře přesto moc nezatěžovaly. Když už se před Daňkem tváří v tvář objevil Navrátil, zapomněl na razanci.

Hosté se k zakončení dostávali sporadicky. Drobisz měl drobnou práci pouze v 66. minutě, kdy se po přímém kopu dostal k hlavičce Neves, ten poslal balón pouze doprostřed branky. Baník tak musel stále více otevírat obranu, čehož mohl po přihrávce Ordoše využít na vápně osamocený Hořava. Jeho přízemní střelu skvěle vyrazil Daněk.

Přesto se svěřenci trenéra Marka nestihli dostat do výraznější šance k vyrovnání a Sigma slavila podruhé. Janotka se stylově dostal od pravé lajny do vápna, střílený centr vyrazil Daněk pouze k Přikrylovi, který pohotovou dorážkou pojistil vedení svého týmu.

Pět minut před koncem mohl vrátit jiskřičku naděje Hušbauer. Ten dostal parádní přihrávku od Lukeše za obranu, ale sám před brankářem neuspěl. Drobisz dokázal včas vyběhnout a střelu vyrazit. Sigma se tak bez větších komplikací vrací na třetí místo, ostravští hráči zůstávají s tříbodovým náskokem před sestupem.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0 pokud bude Banik hrat stejne zbabele jako se Spartou jinak to nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma - Baník 2:0 (Doležal, Schulmeister); 5 650 nasraných protestujících diváků, z toho slušná část z Ostravy.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Kepy_FCB

bohužal 3:0

4200 nasraných protestujících diváků, z toho slušná část z Ostravy.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel čista 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele