5. kolo
23.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0

Sparta měla několikrát blíže k otevření skóre. To nakonec přišlo v nejpříhodnější dobu, Mladá Boleslav totiž už neměla čas na odpověď. Středočeši se tak nevrátí na první příčku, naopak pražská Sparta se dostala před konkurenta Slavii.

První pohledná gólová akce přišla po třinácti minutách. Vacek dostal míč na polovině, ustál souboj s Procházkou a z vápna protáhnul Vorla, který solidním zákrokem vyrazil alespoň na roh. Zápas se jinak hrál ve slušném tempu, obě obrany ale byly pozorné, na rozdíl od ofenzívy, která postrádala originální myšlenku.

Na řadu tak muselo přijít nechtěné překvapení, kdy Pamičův nepřesně trefený centr padal přímo pod břevno a Vorel tak musel narychlo hasit nečekanou příležitost domácích. Boleslav dokázala svému soupeři sekundovat, první šanci si přesto vytvořila až jedenáct minut před koncem, kdy se k míči šťastně dostal Pecka, napálil však jen brankáře Blažka.

Šest minut nato se mohl blýsknout Prudnikov, kterého vyslal do brejku skvělou kolmicí Kalouda. Jenže ruský mladík nedostál svým referencím a Vorla nepřekonal, nakonec tak mohl být i rád, že mu byl pískán ofsajd. Do šaten se tak celkem smolně šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase jako první zahrozil Kulič, který se nadechl k dlouhému sólu až do vápna. To ale zakončil střelou dva decimetry vedle vzdálenější tyče. Na druhé straně se okamžitě po příchodu projevil Žofčák, který na pravé straně uvolnil Kušníra a ten prověřil kvality brankáře Vorla prudkou přízemní střelou.

Sám Žofčák pak střílel šestadvacet minut před koncem, ale jeho pokus zpoza vápna mířil jen kus od pravé tyče. Po čtvrthodině hry si s lehkostí vytvořil ve vápně prostor ke střele Kušnír, mířil však pouze doprostřed branky. I nadále měli domácí mnoho šancí, jak rozhodnout, paradoxně se jim to podařilo až po největší šanci hostů.

Kulič svým pohybem uvolnil Chramostu, kterému na hranici vápna přihrál. Mladičký útočník Boleslavi ovšem nezakončil ideálně a Blažek dokázal vyrazit. Z následné protiakce přišel přízemní centr na malé vápno, kde míč v běhu trefil další nadějný hráč Václav Kadlec, který tak v devadesáté minutě rozhodl o vítězství Sparty.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

0, under 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Sparta hraje v lize znovu doma s Kladnem vyhrála.Ale Boleslav bude určitě lepší než Kladno.Navíc Sparta po poháru a před pohárem.Tipuji tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bohdá nebude, aby dal Kulič na Letný góla!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A to se pletes Bolka ty kluky cerveny splachne i kdyz by se me hodila plychta 1 3 a Kulic da dva fiky

Reagovat
smazaný uživatel

S pohledu SKS by se hodila plichtička .... 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

kurvadrat to sna d nejni možné... místo toho aby jim v 90 minutě ukopali hlavy sraltanum nechji si dát gola.... ani řepku nikdo nesejmul velká škoda.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

nezávid, zato slávie měla zase štěstí, že jí neuznali legulérní gol od Lukáše nebo kdo to byl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele