29. kolo
08.05.2010 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:1

Slovácko bude v příští sezoně hrát nejvyšší českou soutěž. Rozhodlo o tom vítězství 2:1 nad Příbramí. Domácí vedli brankou Ondřejky, ovšem krátce po změně stran vyrovnal Rodriguez. Poslední slovo měl Zelenka, jehož trefa znamenala výhru 2:1.

Diváci na stadionu v Uherském hradišti rozhodně nemohli litovat svojí účasti, tedy alespoň účast v prvním poločase. Sérii šancí odstartovala dvanáctá minuta, Fujerik narazil Švancarovi a brankář Krbeček zachránil hosty od inkasované branky, tedy alespoň prozatím. Za tři minuty zahrozila i Příbram, Pilík nejprve prokázal skvělou techniku s míčem, když se zbavil bránícího hráče a posléze šikovně vypálil bodlem. Filipko měl se střelou, byť šla doprostřed, problémy a vše vyřešil odkopem do bezpečí. Ve 26. minutě došlo k žákovské chybě Krbečka, poté co mu Rodriguez přihrál malou domů, tak příbramský brankář chytil míč do ruky. Slovácko dobrou příležitost nevyužilo, a tak byl výsledek stále nerozhodný 0:0. Krbeček předchozí chybu napravil o čtyři minuty později, když vyrazil na rohový kop Švancarovu střelu.

Švancara byl aktivní, další jeho pokus se mezi tři tyče nevešel, ovšem Slovácko to nemuselo příliš mrzet, neboť ve 44. minutě vstřelilo úvodní branku utkání. A znovu u toho byl Petr Švancara, kolmicí vyslal do tutovky Václava Ondřejku, a ten sám proti Krbečkovi uspěl - 1:0 pro Slovácko. Domácí tedy vstřelili důležitý gól, navíc těsně před odchodem do šaten.

Příbram měla parádní start do druhého poločasu, v 50. minutě se jí totiž podařilo vyrovnat na 1:1. Po standardní situaci se dostal k míči Rodriguez, přesněji řečeno tečoval střelu a vyrovnal na 1:1. Hosté se ale z vyrovnání příliš dlouho neradovali, protože za šest minut vrátil vedení na stranu Slovácka Lukáš Zelenka. Ex-sparťanský záložník z otočky přesně vypálil a míč skončil v síti - 2:1 pro Slovácko. Divoký začátek druhého poločasu i nadále pokračoval. V šanci byl nejprve Fujerik, jenže přestřelil. Lepší střeleckou mušku měl Švancara, toho ale vychytal Krbeček. Pak na sebe ještě jednou upozornil Fujerik, v klíčovém okamžiku ale podklouzl. V závěru utkání měl na kopačce vyrovnání Jirouš, ale brankář Filipko byl proti. A když Filipko zlikvidoval Jiroušovu střelu, mohli domácí slavit důležité vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Hiko

0:1

Reagovat
georgeo

paráda kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slovááácko.....navždy v mojem srdíííčku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele