17. kolo
22.02.2009 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

České Budějovice - 1. FK Příbram 2:2

V důležitém zápase mezi dvěma týmy, které jsou namočeny do sestupových starostí, neviděli diváci na Střeleckém ostrově příliš fotbalové krásy, čeho si ovšem užili byly 4 góly, které se rozhodně v tomto souboji nečekaly.

V prvních minutách zápasu započala převaha hostí, kteří díky dobrému pohybu a rychlému napadání nejedou "zatopili" českobudějovickým obráncům. Tento tlak vyvrcholil hned ve 3. minutě, když se dva domácí obránci nepochopitelně srazili ve vlastním pokutovém území, z čehož těžil příbramský Michal Klesla, který se tak s míčem objevil sám před brankářem Kučerou a se svou šancí naložil tak jak měl - vstřelil gól.

V následujících momentech převzali iniciativu hráči Dynama, kteří jako by se chtěli předvést před hanebně opuštěnými tribunami a nalákat do nich pro příští zápasy alespoň své příbuzné. Z jejich mírné převahy však nevznikla žádná ošemetnější situace, kvůli které by musel gólman Hruška výrazněji předvést své schopnosti. Za zmínku stojí snad jen akce Mezlíka, který však střelou z úhlu příliš vzruchu nevzbudil.

Poté následovala hluchá pasáž, v níž si občas zívnul i ten nejotrlejší fanoušek. Hráčům odskakoval míč od nohy a přihrát si více jak dvakrát po sobě? To byl neřešitelný problém i přesto, že se utkání hrálo na kvalitním trávníku. Vzruch vzbudila snad jen minela jednoho z domácích obránců, který nedokázal odkopnout či odhlavičkovat centr z pravé strany a míč se tak dostal do skrumáže hráčů ve velkém vápně, kde se několikrát odrazil a až následně byl odklizen, z pohledu domácích, do bezpečí. Ve 43. minutě zahrával Šíma standardní situaci ze zhruba pětadvaceti metrů. Svůj centr zakroutil do klubka hráčů, ve kterém proběhla řada hlavičkových soubojů, po kterých se míč dostal k Davidu Homoláčovi, který nekompromisní ranou vyrovnal.

Ve druhém poločase vidělo těch několik osamocených diváků na Střeleckém ostrově ještě bídnější podívanou, než tomu bylo v půli první. Hráči obou týmů míč raději rychle odkopli či odhlavičkovali dál od sebe, hlavně aby nevytvořili nějakou chybu, a tak se na druhou část dokázalo dívat jenom pár otrlých. Jednou z mála šancí byla ta Mezlíkova z jednapadesáté minuty, kdy po krásné přihrávce do běhu utíkal sám po levé straně, ovšem zakončil nepřesně. Jeho pokus se dostal k dobíhajícímu spoluhráči Benátovi, který ještě vracel míč před bránu, kam už bohužel pro domácí nedoputoval. V 66. minutě dostal nový hráč na hřišti Fernando Hudson dlouhý míč, na který nedokázali hostující obránci zareagovat a domácí hráč poté překonal vyběhnuvšího brankáře Hrušku.

To probudilo Příbram z melancholického popocházení po trávníku a v minutě 70. využil Matěj Štochl zmatku v obraně Dynama a z hranice vápna překonal bezmocného Kučeru. Následovala předlouze nudná pasáž, do které se z čista jasna vklínila pěkná akce domácích, kteří se po sérii rychlých přihrávek dostali do dobré příležitosti, ovšem poskakující balón v prostoru penaltového puntíku nikdo z nich nedokázal zakončit. Na samotném konci zápasu pak zazdil obrovskou příležitost hostující kanonýr Huňa, když osamocený netrefil padající přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele