28. kolo
04.05.2008 17:00 CET
1 : 2
(?:?)

Reportáž

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2

Teplice měly více ze hry, přesto se na třetí příčku nevracejí. Boleslav udělila svému soupeři lekci z produktivity a dostala se tak před Liberec.

Úvod patřil domácím a hned po první desetiminutovce mohli vést již o dvě branky. Standardku rozehrál Verbíř na Juna, který dotáhl míč až k brankové čáře a přihrávkou zpět nabídl gólovku Smejkalovi, který však z malého vápna trefil pouze brankáře. Hned o minutu později to zkoušel chytrým obloučkem Rosa a Šeda jen taktak vyškrábl míč na roh. Tepličtí drželi jasnou převahu a Slavík si zachytal jen při nepřesných centrech. Ve 33. minutě se domácímu Rosovi podařilo po rohu překonat brankáře, jenže Poláček z brankové čáry míč odhlavičkoval. V závěru měl největší příležitost Boleslavi na svědomí Hrdlička, který po narážečce s Táborským mířil metr vedle. Na druhé straně zužitkoval Doležalův centr k šanci Jun, ale i ten z vápna nemířil přesně.

Druhý poločas začal ledovou sprchou pro Severočechy, když hned ve třetí minutě zaskóroval Rajnoch. Hrdličkův centr prodloužil hlavičkou a připsal tak hostům první střelu mezi tři tyče, která navíc znamenala vedoucí gól. Zaskočené Teplice mohli inkasovat i v minutě padesáté čtvrté. Mandy se dostal před Lukeše, ale síť rozvlnil pouze z vnější strany. Když se domácí dostávali zpět do tempa, vychytal skvělým zákrokem Smejkalovu hlavičku na brankové čáře Šeda a dal tak za příčinu zvýšení vedení na straně druhé. Doležal ztratil míč na polovině, Sedláček se dostal do brejku, přihrál Řezníčkovi a ten střelou k tyči bez problémů zakončil rychlou akci hostů. Tepličtí se ponaučili z prvního inkasovaného gólu a rychle se vrhali do útoku a brzy jim tento styl přinesl sladké ovoce. Po rohovém kopu Verbíře se na malém vápně dostal k hlavičce volný Jun a tentokrát už byl Šeda krátký. Boleslavský brankář si to však vynahradil v 77. minutě, kdy po přihrávce Mareše střílel z úhlu Verbíř, ale ztroskotal právě na dalším skvělém zákroku Šedy. Hosté si pak vedení v klidu hlídali a nepouštěli favority do útoků.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele