7. kolo
24.09.2005 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 0:0

Zlín v posledním kole prohrál na Slavii a Plzeň prohrála v Teplicích. Přestože Zlín na Slavii inkasoval pouze jednou, jeho největší slabinou je defenzíva. Plzeň je zatím překvapením ligy a i v minulém kole nebyla daleko od bodů, když ještě devět minut před koncem vedla v Teplicích, přestože hrála více jak hodinu o deseti, a až sporný gól a následná vlastní branka rozhodly o tom, že Viktorka prohrála. Zlínu nechyběl nikdo, Plzni chyběli Petr Knakal a Jan Svátek.

V první půli 2610 diváků fotbal moc nepobavil, šance přicházely jen sporadicky. V 7. minutě vystrašil trestným kopem Pikl hostujícího gólmana Ticháčka. Plzeň se poprvé osmělila v 16. minutě, kdy Bednář hlavičkoval do náruče domácího brankáře Baránka. V 18. minutě po centru Krause jen těsně netrefil míč Činčala. Po půlhodině hry zahrozil Bednář prudkou hlavičkou, Baránek však byl na místě a míč vyrazil na roh. O dvě minuty později vyslal propagační střelu na branku hostí Jan Kraus, Ticháček s přehledem kryl. O další minutu později byl neúčinný i pokus Činčaly zblízka. Aktivní Činčala se ve 40. minutě vrhl střemhlav do útoku a jeho průnik zastavil až Ticháček. Tato akce byla v první půli tím posledním, co se událo.

Druhá půle začala náporem domácích, ale bez efektu, a tak se ke slovu dostala Plzeň. Po ose Barteska, Fillo a Rada se posledně jmenovaný dostal k zakončení, ale zklamal. V 62. minutě se opět ozvali domácí - Pikl vypálil tvrdě pár metrů před hranicí šestnáctky, ale střela šla těsně vedle. O pár okamžiků později v levém rohu velkého vápna naznačil Kraus střelu, posunul si míč kolem padajícího protihráče a z jasné pozice poslal míč mimo branku. Poté střídající Vágner po samostatné akci z 18 metrů vypálil, střela pouze lízla břevno. V 67. minutě ještě zahrozil hlavičkou Pilař, ale tu domácí strážce svatyně kryl. To byla poslední vážnější šance zápasu. Závěr byl rozkouskovaný střídáními a zdržováním.

"Ano, je to nepříjemné, ztratit doma body, ale já znovu opakuji, že nemám hráčům co vytknout, vydali ze sebe maximum, musíme se na to dívat realisticky. Zaprvé jsme chtěli vyhrát a zadruhé udržet čisté konto. Ano, ve fotbale to tak chodí. Hráči se snažili, nelze jim upřít touhu po vítězství," zhodnotil zápas domácí trenér Lubomír Blaha.

"V prvním poločase byl Zlín daleko lepší a měli jsme štěstí, že jsme nedostali branku. Po změně stran jsme už byli nebezpečnější a za to jsme si bod zasloužili," řekl po utkání plzeňský trenér Zdeněk Michálek.

Autor: Petr Veselý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tohle je hodne zajimavej zapas, uvidime jestli letos mizernej zlin prekvapi, mel by doma vyhrat ale proti plzni to bude tezky a klidne muzou vyhrat i hoste, ja bych si nejvic pral remizu

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele