5. kolo
10.09.2005 18:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - FK Jablonec 97 3:1

V posledním sobotním utkání ve Zlíně nečekali diváci na gól příliš dlouho. Bohužel pro domácí fandy byl ale do sítě zlínského celku. Už v 5. minutě se totiž zrodila akce, na jejímž konci byla střela záložníka Huška, na kterou byl i díky teči gólman Baránek krátký. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat, přišla už za tři minuty. Pikl rozehrával přímý kop, na jehož centr si nejlépe naskočil nejmenší muž na hřišti, Kraus, a svou hlavičkou nedal brankáři Špitovi sebemenší šanci.

Po dvou rychlých gólech ale jako by oba týmy složily zbraně a do šancí se prakticky vůbec až do konce prvního poločasu nedostaly. Snad jedinou výjimkou byla 37. minuta, kdy se uvolnil Baranek, celou akci ale zakončil lehkou střelou přímo do gólmanovy náruče.

Od úvodu druhé půle měl navrch Jablonec, vytvořil si několik šancí a naopak Zlín do žádných nepouštěl. Žádnou z mnoha příležitostí ale hosté gólově nevyužili, a tak přišel trest. V 81. minutě se z dvaceti metrů po chybě gólmana Špita trefil k pravé tyči Vrtělka. Minutu před koncem pak ještě vítězství Zlína pojistil střelou z dálky Zapletal.

"Naštěstí jsme dokázali brzy vyrovnat. Pak jsme ještě chvíli hráli dobře, ale soupeř postupně převzal aktivitu. Nejvíce to bylo vidět ve druhém poločase, kdy některým našim hráčům začaly docházet psychické síly a přestávali si věřit," konstatoval Blaha.

"Porážka mě hodně mrzí, minimálně na bod jsme měli. Hráli jsme dobrý fotbal, jenže jsme nezvládli závěr utkání. Po zbytečném gólu jsme zápas odevzdali," uvedl Rada.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele