11. kolo
29.10.2005 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 2:0

Dosavadní lídr Gambrinus ligy, Slovan Liberec, který na domácím hřišti neztratil ještě ani bod a inkasoval pouze jeden gól, hostil na svém stadionu šestou Plzeň. Viktorce se na podzim na hřištích hostů vcelku daří, nasbírala pět bodů za dvě remízy a jednu výhru. Očekávalo se zajímavé utkání, ve kterém byl Slovan favoritem. Liberci se po svalovém zranění vrátil zpět do útoku Tomáš Zápotočný.

Úvod utkání se lépe vydařil Viktorce, v 10. minutě zařídil velkou šanci Barteska, když do sóla poslal Bednáře, ten vystřelil podél vybíhajícího gólmana a trefil tyč jeho branky! Plzeňští hráli začátek utkání oproti domácím mnohem zodpovědněji. Nenechali se zatlačit do svého pásma a naopak se snažili Slovan dostat pod tlak, což se jim dařilo. Ve 32. minutě měli další šanci hosté, po ose Barteska - Fillo - Šíma se míč dostal k Bednářovi, tomu však skluzem pod nohy sebral míč gólman Čech. Zhruba půl hodiny ohrožovali domácí fotbalisté svatyni hostí pouze ze střední vzdálenosti. Až ve 37. minutě po nedorozumění Šímy a Bartesky se míče zmocnil Hološko, vřítil se do šestnáctky a nikým nekrytý usměrnil míč do sítě podél vybíhajícího brankáře Ticháčka - 1:0. Tímto výsledkem také skončil první poločas, ač Viktorka měla více ze hry.

Na začátku druhé půle nastartoval Hodúr sólo slalom, který Plzeňští zastavili až po padesáti metrech faulem. Přímého kopu se ujal Pudil a jeho pokus řádně protáhl brankáře Ticháčka. Druhý poločas se více vyrovnal a oba týmy se snažily hrát útočný fotbal. V 62. minutě kouč Viktorie Zdeněk Michálek vystřídal oba útočníky, ze hřiště tak odešli Vágner s Bednářem, nahradili je Jarolím a Kousal. Od té chvíle se ofenzíva Plzně zdůraznila, ovšem na bezchybnou hru domácích si hráči hostí nepřišli. 83. minuta přinesla rozhodující moment zápasu, když rozhodčí po poradě s pomezním gól Hochmeistera uznal, přestože jej Plzeňští reklamovali jako sporný. Plzeň před ním totiž odkopávala od branky a ozvalo se písknutí. Hráči přestali hrát a Hochmeister vystřelil a pohodlně skóroval.

Pár minut před koncem zápasu byl ještě střídán Ančic za Hamouze, z důvodu zranění, ač se na hřišti sotva "ohřál" deset minut. Do konce utkání se na skóre už nic nezměnilo a i když Viktorka prohrála, byla lídrovi Gambrinus ligy důstojným soupeřem, v Liberci zanechala dobrý dojem.

Poklonu plzeňskému týmu složil na tiskové konferenci i trenér Liberce Vítězslav Lavička. "Víme o tom, že Plzeň hraje venku nepříjemným stylem, proto jsme se od samého úvodu snažili co nejvíce zaměstnávat defenzivu hostů. Vedoucí branka byla logickým vyústěním naší převahy. Letos má Viktoria velice dobře nakročeno, změnilo se tam toho mnoho, vedení klubu, trenéři. Spoléhají především na hráče ze své líhně a já ji přeji jen to nejlepší."

Stejně tak trenér poraženého týmu Zdeněk Michálek uznal kvality Liberce. "Od úvodu bylo znát, že hraje lídr proti nováčkovi. Především v prvním poločase jsme umožnili domácím být lepší. Přesto jsme si vytvořili jednu stoprocentní brankovou příležitost Bednářem. Ve druhé části jsme zlepšili pohyb, byli aktivnější a byli důstojnějším soupeřem."

Plzeňskou lavičku rozezlil moment, který předcházel druhé brance, kdy hlavní rozhodčí zapískal pravděpodobně postavení mimo hru. Plzeňští hráči přestali hrát a Hochmeister měl usnadněnou situaci. "Před střelou jsme slyšeli píšťalku hlavního rozhodčího. Dál se k situaci nebudu vyjadřovat," uvedl kouč hostí.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele