15. kolo
05.12.2005 16:40 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:0

Třetí tým Gambrinus ligy, který se chtěl vrátit zpět na druhou pozici, na Stínadlech přivítal Sigmu Olomouc. Tepličtí v posledním domácím duelu prohráli 0:2 s Ostravou, tudíž měli za úkol pošramocenou domácí statistiku vylepšit výhrou. Hanáci v posledním utkání doma podlehli Jihlavě 2:1 a chtěli si z Teplic odvézt nějaký ten bodík.

Do utkání vstoupila lépe Sigma. Hned v páté minutě se opřel do míče König, který z přímého rohu orazítkoval břevno Poštulkovy svatyně. O čtvrt hodiny později Vyskočilovu střelu z úhlu Poštulka bravurně vytáhl na roh. Z počátku se zdálo, že Hanáci teplické hráče přehrávají, ti však ukázali svou sílu po půlhodině hry. Domácí hráči zahrávali roh a ve skrumáži hráčů si nejvýše naskočil Krmaš, který hlavičkoval jen těsně vedle Lovásikovy branky. O pět minut později měli Tepličtí možnost chybu napravit, zahrávali opět rohový kop, na který si naběhl Sabou a tentokrát mířil mezi tyče, tam však skvělým zákrokem šanci zmařil hostující gólman.

Další souboj obou hráčů vyzněl už ve prospěch teplického záložníka. Minutu před koncem prvního poločasu po Verbířově autu se míč dostal až k Benátovi, který z voleje pálil přímo do gólmana Lovásika, ten střelu neudržel a Sabou nekompromisně zavěsil do prázdné brány - 1:0.

Kouč Uličný ve druhé půli poslal do hry útočníka Babniče a už po třech minutách mohlo být vyrovnáno. Hubník z levé strany ošálil Poštulku, z ostrého úhlu pálil, ale mimo tyče. Vzápětí na druhé straně z dvaceti metrů napřáhl teplický špílmachr Benát, který pro změnu trefil jen tyč. Olomouc se snažila vyrovnat, v její hře však chyběla kombinace a moment překvapení.

Domácí na vlastní polovině s přehledem odráželi slabé olomoucké pokusy. V 71. minutě mohly Teplice náskok pojistit, ale střídající Rilke netrefil Doležalův pas před olomouckou brankou tak, jak by si přál.

Teplický trenér Vlastislav Mareček pochválil své hráče hlavně za bojovnost. Právě ta prý rozhodla o tom, že Severočeši ukončili pětizápasové čekání na vítězství. "Vítězství bylo vydřené, i gól byl hlavně otázkou vůle. Ale o to jsou takové výhry cennější," uvedl.

Hodně nazlobený byl po zápase olomoucký trenér Petr Uličný, který u svých svěřenců postrádal více vůle a zápalu. "Potřeboval jsem, abychom na hřišti svedli válku, ale vůbec to tak nevypadalo. Byli jsme takoví ustrašení," řekl zachmuřeně.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele