4. kolo
28.08.2005 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - Viktoria Plzeň 3:1

Plzeňská Viktorka dokázala minulé kolo doma porazit silnou Olomouc, zatímco domácí Jablonec proti stejnému soupeři ve 3. kole neuspěl. To by značilo že větší šance na úspěch v tomto zápase budou mít právě hosté z Plzně. Jak je ale známo, Jablonec na Střelnici body jen tak nepouští.

V každém případě ale chtěli jablonečtí napravit šokující prohospodaření zápasu minulého kola na Slavii a už v 3. minutě mohl reparát započít Drobný, který ale po Weberově rohu na míč ve výhodné pozici jen těsně nedosáhl. Další klinickou smrt přežila Plzeň v minutě desáté, kdy Klapka nastřelil břevno. V 16. minutě zahrávali domácí již pátý roh, ale ze své výrazné převahy gól vytěžit nedokázali. Festival neproměněných šancí domácích pokračoval až do poločasové přestávky, hosté se do šancí dostávali jen sporadicky. Gólmana Špita mohla více ohrozit snad jen Barteskova střela z přímého kopu ve 33. minutě, která šla ale nad.

Úvod druhého poločasu nevypadal vůbec podle očekávání - hra se vyrovnala a hrálo se hlavně ve středu hřiště. Byl to ale jen klid před bouří, kterou v 62. minutě odstartoval skvělou ránou do šibenice plzeňské brány Loučka, pro kterého to byla vůbec první ligová trefa. Z vedení se ale Severočeši neradovali dlouho, střelce první branky Jablonce Loučku vyškolil Barteska a následně odcentroval na nabíhajícího Smejkala, který se hlavou z blízka nemýlil. Ani tento stav ovšem nevydržel na ukazateli skóre příliš dlouho. Hosté, jakoby ještě stále v euforii z vyrovnání, úplně zapomněli na obranu a krátce po rozehrávce Jablonce inkasovali podruhé. Akce se zrodila u ex-plzeňského hráče Smíška, který míč naservíroval Šenkeříkovi a ten pozemní střelou k tyči strhl vedení na stranu domácích.

Plzni tak v závěru zápasu nezbylo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku, a to také udělala. Vytvořila si územní převahu, gól ale padl až v 87. minutě a navíc byl opět z kopačky domácího fotbalisty. Tentokrát se v dresu Jablonce trefil další premiérový střelec, Kordula, který šikovnou hlavičkou přeloboval gólmana Muchu. Další žádné komplikace už domácí nepřipustili a zcela zaslouženě tak dovedli zápas do vítězného konce.

"Měli jsme vést už dříve, v 11. minutě to mohlo být 2:0. O přestávce v kabině jsem ale cítil, že vůle hráčů po vítězství je silná. Dali jsme krásný první gól, ale potom jsme po chybě, která už je u nás obligátní, nechali soupeře vyrovnat. Ale rychlý gól na 2:1 nám hodně pomohl," uvedl Rada.

"Vytvořili si daleko více brankových příležitostí. Šli za výhrou cílevědoměji a agresivněji než my. Rozhodl druhý gól v naší síti. Naši hráči v té chvíli jako by ještě oslavovali vyrovnání a nesoustředili se dobře na obrannou činnost," komentoval prohru svého týmu kouč Michálek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Domácí zatím předvádí dobrý fotbal a Plzeň doma na Střelnici zdolají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele