19. kolo
12.03.2005 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 1:1

Pro Liberec to byl první ligový zápas v novém roce a doma, proti Zlínu, který v minulém zápase podlehl Blšanům 0:2, chtěl stoprocentně bodovat. Domácí začali tlačit už od prvních minut, brankář Baránek se ale se střelami Pospíšila a Kisela vypořádal. V 17. minutě byl Liberec gólu nejblíže, ale ani dva útočníci nedokázali při závaru před zlínskou brankou míč do sítě protlačit. Zlín byl v prvním poločase prakticky bez šance.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky se odvíjel stejně jako ten první, udeřit se ale nečekaně podařilo hostům. Centrovaný míč do šestnáctky domácí obrana naservírovala Koubskému a ten s nabídnutou šancí neváhal. To vše se odehrálo v 62. minutě. Griga na gól okamžitě zareagoval dvojím střídáním, Dorta vystřídal Abrahám a Papouška Ančic. Inkasovaný gól domácí celek nepoložil, naopak ještě více nabudil. Vyrovnat mohl už o tři minuty později Pospíšil, kterému přiťukl Kisel, parádní střelu ovšem opět zlikvidoval výborný Baránek. Kisel byl i u další akce Liberce, tentokrát už gólové. Dlouhý centr si v 69. minutě zpracoval tělem a střelou podél brankáře k tyči vyrovnal. Remíza ale Liberci nestačila, a tak v 75. minutě poslal Griga do hry třetího útočníka - Doška.

Prakticky teprve druhou šancí Zlína v tomto zápase byla Žemlíkova hlavička, kterou Hauzr zachytil až na brankové čáře. Rozhodčí nastavil čtyři minuty ve kterých byl Liberec blízko gólu, ale nakonec se už neprosadil, a tak utkání skončilo překvapivou remízou 1:1. Pro Liberec to byl tento výsledek již pošesté v sezóně.

"Soupeř byl velmi nepříjemný. Nám nevycházela naše hra, kombinace trochu vázla a končila u hostujících stoperů. Zlín navíc kouskoval hru, hodně zdržoval. My jsme se nedostali pořádně do hry. Zlín nás v tomto ročníku připravil o 11 bodů - 6 z loňska, 3 z podzimu a dva teď. Je to náš kat," řekl Griga. "Bylo důležité, že se nám dlouho dařilo držet čisté konto. Potom jsme se osmělili a dařilo se nám kombinovat. Druhý poločas už byl bojem o prostor a je jen škoda, že brzy po vedoucí brance jsme o náskok přišli," uvedl Hapal.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele