semifinále - 1. zápasy
11.02.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 3:1

Barcelona vykročila lépe za postupem do finále Copa del Rey, když porazila hostující Villarreal poměrem 3:1. O branky se za domácí postarali Lionel Messi, Andrés Iniesta a Gerard Pique. Brazilský kouzelník Neymar navíc neproměnil penaltu. Alespoň malou naději Villarrealu dal Manuel Trigueros.

Barcelona svého oponenta nehodlala nijak šetřit. Do brány katalánského giganta se postavil mladík Marc-André ter Stegen, ale bázeň vzbuzovala především útočná vozba Barcelony. Vedle se vměstnali Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez. Villarreal spoléhal na ofenzivní duo Giovani dos Santos, Luciano Vietto, které ještě podporoval mladík Denis Čeryšev. Ten by proti Barcelon jistě velmi rád skóroval, protože je stále kmenovým hráčem Realu Madrid.

První minuty v semifinále Copa del Rey patřily jasně domácímu mužstvu, které diktovalo tempo hry od začátku. Barcelona se držela poblíž pokutového území Villarrealu, ale díky zásahům pečlivých obránců hostí se k míči ani Lionel Messi příliš často nedostával. V osmé minutě Neymar našel přesným pasem Suáreze, ale ten si neporadil s dobře zasahujícím brankářem Sergiem Asenjem. Následně se Messimu nepodařilo najít Neymara, protože si své obranné povinnosti dobře splnil Ruiz. O chvíli později musel znovu do akce brankář Asenjo, který se vydal vstříc Argentinci Messimu. A dobře udělal, protože svému sokovi zmenšil střelecký úhel.

Hodně práce měl ve středu obranné linie Žluté ponorky Mateo Musacchio, který blokoval střelu Messiho i centr Daniho Alvese na nabíhajícího Luise Suáreze. Po dvaceti minutách obléhání se o centr vpřed pokusil Lionel Messi, ale někdejší hvězda Liverpoolu - Luis Suárez - pozdě zareagovala. Po půlhodině hry se Andrés Iniesta rozhodl pro přihrávku na Messiho, ačkoli byl sám v dobré pozici. Argentinská hvězda poté z voleje pálila nad. Pak se branky dočkal Jérémy Mathieu, ale stál v jasném ofsajdu.

Villarreal musel řešit jedni nepříjemnost poté, co se zranil Bruno Soriano. Nahradil jej Manuel Trigueros, který se později stal jediným střelcem svých barev. Pět minut před koncem poločasu ale musel skousnout těžkou ránu, když Luis Suárez doběhl míč, obral o něj protihráče a následně předkládal balon na vápno. Tam se dostal Lionel Messi, který pohotovou ranou vstřelil první branku zápasu!

V nastaveném čase první půle mohl Villarreal srovnat, když o míč přišel Rafinha a po přihrávce od Čeryševa se k míči dostal Vietto. Přízemní ránu mladého střelce ale vyrazil ter Stegen. Přesto se Villarreal dočkal branky. Na 1:1 srovnal tři minuty po změně stran Manuel Trigueros, který dostal krásnou nahrávku od protihráče Suáreze a nádhernou ranou z pětadvaceti metrů prostřelil nepozorného ter Stegena!

Radost Villarrealu ale byla jen chvilkovou, protože o pouhé dvě minuty později si domácí vzali zpět své vedení. Spolupráce mezi Andrésem Iniestou a Luisem Suárezem úspěch v první chvíli neslavila, ale po pádu Suáreze se míč od obránce dostal zpět k Iniestovi, který bryskně reagoval a prostřelil Asenja - 2:1. Dalších patnáct minut se Barcelona snažila udržet daný stav. Po sérii rohových kopů se však míč snesl přesně na hlavu málo hlídaného Gerarda Piqueho, který už bez větších problémů zakončil - Barcelona vedla o dvě branky.

Dvacet minut před koncem mohlo být vedení Barcy ještě výraznější, protože Ruiz se dotkl ve vápně balonu rukou a sudí Alejandro Hernández Hernández nařídil penaltu. K ní se postavil Neymar, ačkoli obvyklým exekutorem je Messi. A možná by bylo lépe, kdyby si Messi ponechal tuto prestižní záležitost pro sebe - Neymar totiž napálil dobře zasahujícího brankáře Asenja! Deset minut před koncem mohl druhý gól hostí dát dos Santos, ale někdejší hráč Barcelony pálil hlavou těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0 BARCA

Reagovat
loki5

Já spíš čekám že dají doma 4 góly a typoval bych 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

*tip

Reagovat
dextroza_m

Vítězství, ale Villareal nejsou žádní nazdárci. Každopádně o 2-3 goly, rozebíračka obrany na pár doteků

Reagovat
Tomtaf

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

padne hodne golu tip 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pocitam ze padne hodne golu...protoze Vilareal musi spolihat na jedinou nadeji ze da na hristi soupere aspon nejake goly....protoze jak neda, tak to ma spocitany

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele