čtvrtfinále
04.03.2020 17:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Plzeň v přestřelce porazila Boleslav

Fotbalisté Viktorie Plzeň v rámci čtvrtfinále Mol cupu porazili Mladou Boleslav 4:2 a zahrají si semifinále. Utkání vypadalo, že skončí debaklem, domácí totiž zásluhou Kopice, Beauguela, Kayamby a Řezníka vedli už 4:0, za hosty však poté dvěma brankami snížil Budínský.

Domácí do zápasu vlétli jako velká voda a už v sedmé minutě zahrozili. Kalvach na středu odzbrojil Budínského, pak si ještě pohrál s bránícím hráčem a zpoza vápna střílel, Mikulcovi ale nakonec příliš problémů nenadělal.

O chvíli později měla Viktoria tutovou gólovku. Kalvach z levé strany výborně zakroutil centr za obránce, kde čekal Beauguel, jehož hlavička jen těsně minula vzdálenější tyč.

O čtyři minuty později tu však z ničeho nic byla slušná šance hostí. Fulnek po dlouhém pasu za obranu parádně hlavou prodloužil na Wágnera, Hruška byl ale u míče včas a dobrou šanci zarazil.

Ve 33. minutě však Jan Kopic otevřel skóre zápasu. Plzeňský křídelník na levé straně o míč připravil Křapku, postupoval pak do středu a přesnou střelou do protipohybu gólmana vstřelil první gól utkání.

Po pěti minutách bylo v Plzni ještě veseleji. Jan Kopic nejdříve sice nejdříve ztratil míč, vzápětí si ale rychle naběhl na nahrávku Pavla Buchy, který jej vyslal do úniku po levé straně, odkud přesně přihrál na Jeana-Davida Beauguela, který ve výskoku nohou přesně změnil směr a poslal míč na bližší tyč.

Domácí mleli Boleslav dál a Bucha mohl zvýšit už na rozdíl tří gólů. Mladý záložník Plzně, který ještě na podzim působil v Mladé Boleslavi, si zpracoval odražený balón na prsa a z half voleje parádně vystřelil, Mikulec byl ale tentokrát na místě a efektním zákrokem vyrazil.

Třetí branky se však domácí v prvním poločase nakonec dočkali. Kopic před vápnem ideálně zalepil vysoký balón, poslal jej do vápna na rozběhnutého Joela Kayambu, který si ještě zasekl a levou nohou kolem obránce zamířil přesně do vzdálenějšího růžku Mikulcovy branky.

Jak první půle skončila, tak ta druhá začala a boleslavští fotbalisté už byli zralí na ručník. Radim Řezník se kousek před velkým vápnem odhodlal ke střele, skákavý míč nakonec proplul kolem gólmana Mikulce až do sítě.

Hostům se však přeci jen ještě podařilo zvednout a v 77.minutě svou snahu korunovali gólem. Boleslav se dostala do rychlého brejku, Hruška nejprve předvedl dva vynikající zákroky, když nejprve vyrazil střelu Zeleného, záhy si poradil i s dorážkou. Pak se ale do míče neskutečně opřel Lukáš Budínský, který ho poslal neomylně pod břevno.

O pár minut později však Zelený ve vápně sestřelil Chorého a domácí měli výhodu pokutového kopu. Sám Tomáš Chorý se postavil k rozehrání pokutového kopu, ale gólman Mikulec vystihl stranu a skvěle ho vychytal.

A jak se říká mezi fotbalisty, nedáš, dostaneš. Domácí nedali penaltu a hostující celek se vydal ihned dopředu, Budínský si přehodil míč na levačku a střelou zpoza vápna se trefil přesně k tyči.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele