5. kolo
28.02.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Casemiro (© AFP)

V médiích propíraný Casemiro za cenu krvavého šrámu zlomil odpor Nottinghamu

Manchester United zvítězil v osmifinále FA Cupu na půdě Nottinghamu 1:0 a postoupil mezi osm nejlepších celků soutěže. Duelu na City Ground dlouho kralovali oba gólmani, kteří předvedli hned několik skvělých zákroků. Rozuzlení tedy přinesla až 89. minuta, kdy se za cenu vlastního zdraví položil do centru Casemiro a překonal doposud bezchybného Matta Turnera. Brazilec tak na dálku poslal jasný vzkaz minoritnímu majiteli Red Devils Siru Jimovi Ratcliffovi, jenž nákup 32letého záložníka kritizoval a pro letní přestupové období plánuje jeho nahrazení.

Když už to vypadalo, že se v červené části Manchesteru začíná blýskat na lepší časy, přijel na Old Trafford Fulham a uvrhl fanoušky zpět do deprese. Kolísavý průběh sezony demonstroval i předchozí souboj Rudých ďáblů v FA Cupu, když na hřišti čtvrtoligového Newportu pečetil až v samém závěru postup Rasmus Höjlund. Právě bez něj se ale musel Erik ten Hag obejít v Nottinghamu, kde jeho svěřenci na konci roku 2023 prohráli.

Dánův gólový příspěvek mohl krátce po úvodním hvizdu nahradit Antony. K němu míč doputoval po chytře rozehraném rohovém kopu, razantní volej z 16 metrů ale orazítkoval břevno. O poznání hůře pak mířil v 17. minutě Marcus Rashford, který už z nitra vápna přestřelil. Hned z protiútoku zahrozili i domácí, jenže křižný pokus Taiwa Awoniyiho zneškodnil André Onana.

Zkraje druhé půle se tlačil kupředu zejména Nottingham. Aktivní se snažil být Anthony Elanga, jenž měl zvýšenou motivaci, jelikož až do léta působil v kádru Manchesteru United. Švédovy rychlé nohy sice pořádně zaměstnávaly obranu hostů, ale blíže ke gólu měl na druhé straně Bruno Fernandes. Ten nejprve zkoušel v 64. minutě štěstí vnějším nártem, který divže neskončil v levé šibenici, a následně také technickým pokusem k zadní tyči. Proti tomu by gólman těžko zasahoval, nečekaně mu však vypomohl Scott McTominay, jenž srazil balon mimo bránu. Přesto byl nakonec portugalský záložník jednou z klíčových postav zápasu, protože v 89. minutě tečoval jeho střílený centr do sítě Casemiro.

Manchester United tak vyhrál šesté venkovní utkání napříč soutěžemi v řadě. Čtvrtfinálový duel proti vítězi střetnutí mezi Liverpoolem a Southamptonem jej bude čekat 16. března.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
PePiG7

Reagovat
Wazz Wazz

ta píča z pralesa Felipe nebo jak se jmenuje co držela pod krkem Bruna proč nedostane 5 zápasů stopku? to zas pískal nějaký nedomrd fandící scouserským chcánkám? letos odchází uknučený skopčák Kloppo the Clown z ligy tak se jim bude servírovat co jde močkám co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele