čtvrtfinále
18.03.2023 18:45 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Legenda Citizens prožila krušný návrat. Haaland z nastaveného tempa nepolevil ani v poháru

Manchester City ve čtvrtfinále FA Cupu porazil Burnley vysoko 6:0. Po pěti brankách z úterního utkání Ligy mistrů proti Lipsku pokračoval v krasojízdě Erling Haaland, který se na demolici vedoucího celku druhé nejvyšší anglické soutěže podílel třemi trefami. Norského kanonýra neobměkčila ani postava hostujícího kouče Vincenta Kompanyho, bývalého kapitána a zároveň možná budoucího trenéra Sky Blues. Takovými slovy Belgičana popsal sám Pep Guardiola.

Citizens se na čtvrtfinálový duel s Burnley nakopli v Lize mistrů, kde deklasovali Lipsko 7:0. Hlavním hrdinou se stal Haaland, jenž se díky pěti brankám stal s celkově 39 zásahy rekordmanem klubu v počtu gólů v rámci jedné sezony. Manchesteru se ovšem nepostavil vůbec jednoduchý soupeř. Celek vedený legendou domácích Kompanym totiž 18 soutěžních duelů v řadě neprohrál.

Tým z Manchesteru se hned od začátku snažil naplnit roli papírového favorita. Z úvodního náporu ale branku hostů neohrozil. Na druhé straně si první příležitost vypracoval Nathan Tella, který se s míčem dlouho nerozpakoval a zpoza pokutového území vystřelil po zemi na vzdálenější tyč, gólman Stefan Ortega byl však připraven. Ve 32. minutě si City vypracovalo první střelu na bránu a hned z toho byl gól. Julián Álvarez nádherným pasem vyslal Haalanda do úniku, norský kanonýr se k míči rychlým sprintem dostal rychleji než brankář a pod jeho tělem přiťukl míč do brány. Chvíli nato se Haaland radoval znovu. Po další parádní přihrávce za obranu bez problému vsítil druhou branku.

Supertalent ve službách Manchesteru City pokračoval ve své krasojízdě i po změně stran. Střela Phila Fodena mířila sice do tyče, správně postavený Nor však ránou do prázdné brány dokonal hattrick. O chvíli později přidali domácí další branku. Kevin De Bruyne průnikem a následným pasem vybídl ke skórování Álvareze, který nabízenou příležitostí nepohrdl. Odevzdaným hostům vstřelil další gól po dorážce do prázdné brány Cole Palmer. V 73. minutě přidal druhou trefu v zápase po skvělém uvolnění od obránce a tvrdé střele pod břevno Álvarez. Závěr utkání se už nesl v poklidném duchu.

Citizens tak po osmifinále Ligy mistrů zvládli i čtvrtfinále nejstaršího anglického poháru a udrželi tak naděje na zisk treblu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (3)

Přidat komentář
diastan

Kdo jine

Reagovat
diastan

Stridej ho nez da hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland vyhraje LM to je jasný:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele