semifinále
18.04.2021 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Leicester zdolal Southampton a doplní Chelsea ve finále FA Cupu

Leicester City porazil v semifinále FA Cupu Southampton a v polovině května vyzve v bitvě o trofej Chelsea, která stejným výsledkem zdolala Citizens. O postupu "Lišek" rozhodl Kelechi Iheanacho.

První gólovku utkání měl Leicester po půlhodině. Diallo ztratil ve středu hřiště míč a Youri Tielemans okamžitě poslal do úniku Jamieho Vardyho. Ten šel z levé strany sám na Forstera, přes padajícího gólmana Saints však zakončil těsně nad břevno.

V závěru prvního poločasu měli Foxes ještě jednou možnost. Po hlavičce Jonnyho Evanse se míč dostal na hlavu Jamieho Vardyho. Ten z bezprostřední blízkosti a zřejmě ještě s přispěním bránícího hráče zamířil nad.

Ve druhé půli uběhlo deset minut, když padla jediná branka zápasu. Skvěle to udělal Jamie Vardy, který se dostal k míči na levém křídle, kde utekl bránícímu hráči a poté nabídl balón před bránu spoluhráči Kelechimu Iheanachovi. Ten napoprvé zakončoval jen do obránce Vestegaarda, ovšem míč se k němu ke štěstí Leicesteru odrazil zpátky a napodruhé ho už Iheanacho napálil kolem levé nohy brankáře Forstera do sítě.

V 64. minutě mohlo být vyrovnáno, ale jen mohlo. Po závaru před bránou Leicesteru vracel míč z pravé strany do ohně Armstrong. Po zásahu Ndidiho se balón odrazil před pokutové území k Ibrahimovi Diallovi, který se do něj opřel hned z voleje a Schmeichel jen sledoval, jak střela záložníka Saints těsně míjela jeho pravou šibenici.

Iheanacho v 77. minutě obral o míč protihráče a zamířil s ním k šestnáctce soupeře. Pak ho posunul doleva na volného Jamese Maddisona, který však levačkou zakončil nad břevno. O dvě minuty později Iheanacho podruhé vytvořil střeleckou pozici pro Jamese Maddisona. Ten se do míče opřel z dvaceti metrů a jen těsně minul šibenici.

Žádnou brankovou příležitost už si Southampton nedokázal v závěru vypracovat, a tak v soutěži skončil.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele