čtvrtfinále
21.03.2021 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Leicester postupuje do semifinále FA Cupu

Čtvrtfinálový duel FA Cupu mezi domácím Leicesterem City a Manchesterem United dopadl lépe pro Foxes. Vítězství 3:1 řídil dvěma brankami Kelechi Iheanacho, vítězný gól vstřelil Youri Tielemans. Jedinou přesnou trefu hostí zaznamenalo Mason Greenwood.

První šanci zápasu měl v sedmnácté minutě anglický reprezentant a domácí tahoun. Vardy se nejprve snažil z levé strany vápna najít před bránou Iheanacha, ale zblokovaný míč se dostal zpátky k útočníkovi Leicesteru, který následně vystřelil ke vzdálenější tyči, ale Dean Henderson předvedl jistý zákrok.

O sedm minut později už se domácí vedení ujali. Maguire z vlastního vápna posunul míč na Freda, který ale poslal naprosto katastrofální malou domů, kdy se k balónu dostal Kelechi Iheanacho, který se zbavil brankáře Hendersona a zakončil do prázdné branky.

Sedm minut před koncem první půle se však hosté dočkali vyrovnání. Paul Pogba se na levé straně fantasticky zbavil obránce a následně odcentroval přízemní míč do vápna, kde míč na Masona Greenwooda excelentně pustil Donny van de Beek a právě Greenwood posléze vypálil svou silnější levou nohou nechytatelně do pravé části branky.

O přestávce platil remízový stav. Mohlo tomu být ale jinak, jelikož Ayoze Pérez předvedl velmi dobrou techniku, když se na hranici vápna zbavil Matiče, ale posléze vystřelil jen těsně vedle levé tyče.

Zkraje druhé půle už se ale skóre měnilo, a to ve prospěch Leicesteru. Youri Tielemans si sklepl míč na polovině soupeře s Iheanachem a následně jeho navedení balónu do vápna nezachytil žádný z hráčů Manchesteru United a Tielemans se tak dostal do zakončení, které poslal nechytatelně a přesně k levé tyči.

Domácí byli zřejmě dál při chuti. Ndidi totiž skvěle vybojoval míč ve středu hrací plochy a Iheanacho posléze vyslal do šance Vardyho, který si namazal Maguirea na chleba, ale následně v obrovské tutovce zakončil jen vedle levé tyče.

Časomíra už se přehoupla do poslední čtvrthodiny a domácí celek si pojistil vedení. O centr z volného kopu se postaral Albrighton, který našel na vzdálenější tyči Kelechiho Iheanacha a ten hlavou zakončil z bezprostřední blízkosti do sítě United.

Hosté se ještě v závěru pokoušeli se zápasem něco udělat, dvě minuty před koncem byl blízko gólu portugalský špílmachr. Bruno Fernandes si vzal na starost exekuci přímého kopu, ale jeho skvělou střela přes zeď dokázal Kasper Schmeichel vytáhnout konečky prstů na roh.

Dalším soupeřem Leicesteru v FA Cupu bude Southampton, v druhém semifinále poměří síly Chelsea s Manchesterem City.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele