čtvrtfinále
28.06.2020 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Man City v St. James Parku nezaváhal a zahraje semifinále FA Cupu

Manchester City dokázal alespoň částečně napravit nedávné zaváhání s londýnskou Chelsea (1:2) a nyní po výhře 2:0 nad Newcastlem United postupuje do semifinále FA Cupu. V nedělním střetnutí byl podle předpokladů aktivnějším výběrem, míč držel z více jak pětasedmdesáti procent a soupeře drtivě přestřílel v celkovém poměru 20:4, z tohoto pohledu byl pro "Straky" dvoubrankový deficit ještě hodně milosrdný.

Citizens si vypracovali první větší možnost krátce po čtvrthodině hry, kdy se zjevil ve stoprocentní šanci David Silva, ale tomu zakončení vůbec nevyšlo a balón letěl vedle levé konstrukce. Ihned nato se odpoutal od svého bránícího protihráče Mahrez a pak zkusil štěstí ze střední vzdálenosti, ovšem ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V polovině úvodního dějství došlo hned ke dvěma soubojům kanonýra Raheema Sterlinga s brankářem Darlowem.

V obou případech byl však úspěšnější domácí strážce, který nejprve uspěl proti Sterlingovi tváří v tvář a pak jeho tvrdou ránu z dvanácti metrů odvrátil do strany. Jeden z rozhodujících okamžiků tohoto čtvrtfinále byl k vidění necelých deset minut před přestávkou. Schär totiž ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Gabriela Jesuse a rozhodčí Mason okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil belgický reprezentační záložník Kevin De Bruyne.

Ten si ke svým devětadvacátým narozeninám nadělil dárek v podobě důležitého gólu, Darlowa totiž poslal na opačnou stranu - 0:1. V nastavení úvodního dějství mohl pojistit náskok favorita hlavičkující Laporte, jenomže balón usměrnil o kousek vedle levé tyče. Osm minut po přestávce byl znovu vidět aktivní Mahrez a jeho pokus z hranice šestnáctky měl dobré parametry, nicméně pak proletěl o decimetry nad břevnem.

V 67. minutě mohl z ničeho nic srovnat stav střídající Gayle, avšak po skvělé práci Sainta-Maximina pálil na hranici brankového území trestuhodně příliš vysoko. A proto z následné akce přišel trest. Sky Blues přiblížil k nejlepší čtyřce Sterling, jenž napřáhl z dvaadvaceti metrů a míč krásně zakroutil do vzdálenějšího spodního rohu. Asi dvacet minut před koncem se Foden zjevil sám před Darlowem, ale když střílel mimo, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele