čtvrtfinále
28.06.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea těsně přetlačila Leicester a postoupila do semifinále FA Cupu

Chelsea si nemůže na start do obnovené sezóny po pandemii v žádném případě stěžovat. Po dvou vítězstvích v Premier League nad Aston Villou a Manchesterem City uspěla taktéž ve čtvrtfinále FA Cupu proti Leicesteru, kterému se naopak v uplynulých třech zápasech nedařilo dle vlastních představ. O osudu tohoto klání rozhodla jediná branka Rosse Barkleyho.

V ligové tabulce jsou na tom aktuálně lépe Lišky, protože však The Blues chytli po dlouhé přestávce velmi dobrou formu, rozdíly mezi oběma se výrazně ztenčily. Anglický pohár v podstatě jen potvrdil, že svěřenci kouče Franka Lamparda mají v současné chvíli navrch. Konečně se jim také po koronavirové pauze podařilo vůbec poprvé udržet čisté konto.

Domácí, kteří kvůli tomuto dalšímu nepovedenému utkání protáhli svou šňůru čekání na jakoukoli výhru už na tři utkání v řadě, byli o něco aktivnějším mužstvem, nicméně na centr zprava od Praeta o kousek nedosáhl na zadní tyči nabíhající Vardy a střelu Tielemanse ze střední vzdálenosti dokázal svou rukavicí vytěsnit do zámezí gólman Caballero.

Po standardní situaci Chilwella se hodlal prosadit ve 29. minutě hlavou Evans, míč ovšem ke své smůle jen lehce olízl hlavou, a meruna tak skončila pouze vedle hostující brány. Chelsea poprvé výrazněji zahrozila prakticky až ve druhé třetině hrací doby, především Pulisic mohl změnit dosud bezgólový stav, fantasticky ho ale vychytal brankář Schmeichel.

Ve 32. minutě opět mohl zaúřadovat Leicester, to když do šestnáctky z levé strany vběhl Barnes, jenomže následně selhal v koncovce a zamířil jen trestuhodně mimo. V závěru prvního poločasu se ještě snažil zacílit za záda Caballera svou levačkou Vardy, ani jemu se však v koncovce nevedlo, a tak balón nasměroval slabě kolem vzdálenější tyče.

Leicester i nadále pokračoval v hledání cesty za toužebným vedením. Nejprve se po přihrávce Barnese ozval Chilwell, jenž původně zamýšlel svým pasem najít v pokutovém území své spoluhráče, k překvapení všech každopádně nakonec orazítkoval břevno. Chelsea ovšem byla produktivnější než jeho soupeř a tahle skutečnost ve finále byla vůbec tou klíčovou.

V 63. minutě londýnský celek rozvlnil síť, a to zásluhou Barkleyho, který po přestávce nahradil z lavičky Mounta. Azpilicueta spolu s Willianem zakombinovali na pravé straně, druhý jmenovaný poté vyslal kroucený centr na hranici brankového území, a odtud šestadvacetiletý záložník zamířil z voleje za příliš pozdě reagujícího Schmeichela.

Výběr manažera Brendana Rodgerse se na žádnou odpověď nezmohl. Asi největší možnost na vyrovnání měl v 85. minutě na své hlavě stoper Söyüncü, jehož našel svým dlouhým obloučkem Albrighton, a protože Caballero balón ve vzduchu nezachytil a nezastavil ho ani bránící Azpilicueta, ocitl se Turek na zadní tyčce sám, jenže břevno pouze přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele