semifinále
07.04.2019 17:00 CET
3 : 2
po prodloužení
(0:1, 2:2)

Reportáž

Úžasný zvrat v FA Cupu. Watford přestřílel Wolves a jde do finále

Nejstarší fotbalová soutěž světa píše báječné příběhy a dnešek nebyl výjimkou. Ještě čtvrt hodiny před koncem vedli Wolves ve Wembley 2:0 a Watford neměl na kontě jedinou střelu na bránu. Především zásluhou střídajícího Gerarda Deulofeua však Hornets zázračně zabrali, do konce základní hrací doby srovnali a v prodloužení si zajistili postup do finále FA Cupu. Po 35 letech.

Wolverhampton nicméně vstoupil do zápasu lépe než Watford. Byl aktivnější, lépe mu fungoval střed pole, ale na šanci jsme čekali docela dlouho. Přišla až po půlhodině hry a paradoxně u branky Vlků. Deeneyho pěkný centr do vápna tečoval Gray, ale netrefil prostor tří tyčí.

První ránu na bránu si připsal Dendoncker, jehož pumelici tečoval ještě Cathcart a Gomes vyrážel na roh. A to byla voda na mlýn Wolves. Jota poslal centr na hlavu Matta Dohertyho a nováček Premier League se dostal do vedení. Pro toho se zápas vyvíjel výtečně, protože Watford do ničeho velkého nepouštěl a po změně stran svoje vedení dokázal zdvojnásobit.

A bylo to fotbalová krása. Vlci zahráli přímý kop nakrátko, Doherty nacentroval do vápna a tam už úřadoval Raúl Jiménez. Míč si báječně zpracoval na prsa a ze vzduchu zvoleje napálil balón do sítě. Watford proto už v závěrečné půlhodině neměl na co čekat, útočil bez zábran a tím tvořil mezery i vzadu. Wolves jsou sami o sobě na brejky stavění a Doherty měl velmi slušnou pozici - jenže k pořádnému zakončení se nedostal.

Do hry se po hodině hry dostal taky Gerard Deulofeu, který překvapivě začal jen na lavičce. Byl to ale právě on, kdo zhruba patnáct minut před koncem dodal utkání ještě náboj. Na kraji šestnáctky se k němu odrazil míč od Deeneyho, a protože mu zadáci Vlků dali trestuhodné množství prostoru, trestal. Pravačkou zakroutil míč do sítě tak fantastickou technikou, že by se za to nestyděl ani Messi.

Watford se prosadil první střelou na bránu a zahájil parádní zvrat. V 88. minutě ještě Holebas selhal ve zlaté šanci, když míč z hranice vápna napálil nad. Ale pak to přišlo. V nastaveném čase Dendoncker ve vápně sešlápl Deeneyho a sudí Oliver po poradě s VAR ukázal na puntík. Sám poškozený si vzal míč a bez rozmýšlení jej narval doprostřed brány. 2:2 a šlo se do prodloužení.

První nastavená patnáctiminutovka byla nervózní a šlo znát, že pro oba týmy zápas hodně znamená. Momentum za závěru základní hrací doby však využil Watford, jmenovitě hvězda utkání Gerard Deulofeu. Převzal pas do vápna od Graye, prohnal se kolem Coadyho a cizelérsky zakončil do protipohybu Ruddyho. Wolves po obrátce mohli srovnat, Cavaleiro dokonce obešel i Gomese, ale pak ho neposlechl míč a bylo po všem. Pro Wolverhampton definitivně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
mxyzptllk

Vlci do toho

A ve finále překvapí City a Evropa je doma

Reagovat
Kostomlat

nemá Watford Evropu jistou už teď? Když City skončí nejhůře druzí v lize.

Reagovat
mxyzptllk

Watford možná jo, ale psal jsem o Vlcích, tedy o Wolverhamptonu.

Reagovat
Y.N.W.A

tak teď tomu úplně nerozumím... aby šli Vlci ze sedmýho do Evropy, tak by mělo City vyhrát oba poháry, ne?

Reagovat
mxyzptllk

ty vole, to je drama...

Reagovat
MCFC_8

Tak toto je obrat, som zvedavy ci to udrzia, osobne by som radsej Watford ako Wolves

Reagovat
mxyzptllk

tak bohužel Watford... Ale těm teda proti City vůbec nevěřím, neříkám, že by Vlci byli nějací favoriti, ale na velký týmy to umí, Watford vůbec... Škoda

Reagovat
Seydou Doumbia

Vlci by měli velkou šanci na City, ale Watford má minimální...škoda rád bych radši Wolves viděl ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

velká škoda Wolves...vedli 2:0 a chyběl fakt kousek

Reagovat
Liquid

přál jsem to Watfordu, ale ta penalta teda více než přísná

Reagovat
sokar

prvy gol Deulofeua

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Divný a při tom takticky správně, když na 0:2 dali až v druhém poločase.

Reagovat
Glonden2

Že oni v tý Anglii Csaplára neznaj... Pak Watford nevěděl, že nemůžou otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyčůránci to otočili schválně až v prodloužení. Oni vědeli moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele