19. kolo
06.01.2024 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Lecce (© AFP)

Falconeho dravé skoky na výhru nestačily. Cagliari venku bodovalo poprvé od konce října

Cagliari vybojovalo v utkání 19. kola Serie A na stadionu Lecce remízu 1:1. O jediný přesný zásah domácích se postaral 23letý francouzský obránce Valentin Gendrey, jenž se v dospělém fotbale prosadil úplně poprvé. Jeho gól však vítězný punc nedostal, protože se po změně stran v dresu celku ze Sardinie nemýlil Gaetano Oristanio, jehož střelu vyrazil Wladimiro Falcone až za brankovou čarou. Rozdíl mezi oběma týmy tak zůstal šestibodový. Hosté zároveň přerušili sérii pěti venkovních porážek za sebou, nadále ovšem platí, že mimo svůj stadion v lize nevyhráli od konce loňské sezony. Jakub Jankto kvůli zdravotním problémům v nominaci Rossoblu scházel.

Na domácího trenéra Roberta D'Aversu, jenž prožil nešťastné sváteční období poté, co jeho tým utrpěl porážky bez vstřelené branky na hřištích Interu a Atalanty, byl vyvíjen stále větší tlak. Giallorossi vyhráli z posledních 14 střetnutí pouze jednou, což vedlo k propadu do druhé poloviny tabulky. Nepříjemnou bilanci si mohli spravit proti Cagliari, které se před tímto kolem po třech ligových ztrátách v řadě stále nacházelo v sestupovém pásmu.

Hosté tak šli do duelu s jasným cílem svou situaci vylepšit a už v páté minutě tomu mohl napomoct Alberto Dossena, jehož hlavička po centru z pravé strany jen těsně minula bránu. Krátce nato přišel vzruch i na druhé straně, když přetažený míč doputoval až k Joanu Gonzálezovi, ten ovšem z téměř nulového úhlu mířil jen do pozorného gólmana. Po nabitém úvodu následovala vcelku hluchá pasáž, kterou až po půlhodině hry protrhl domácí Gendrey. Francouzský obránce si ideálně naskočil na rohový kop a díky přesné hlavičce se mohl radovat z první trefy v dresu Giallorossi. Ve 38. minutě se v malém vápně šťastně odrazil míč k Nikolovi Krstovičovi a navzdory tomu, že před ním zívala poloodkrytá brána, místo gólu na 2:0 přišlo komické zakončení až kamsi k rohovému praporku.

I po změně stran působilo nebezpečnějším dojmem Lecce, jehož náskok mohl po hodině hry zvýšit Mohamed Kaba, když si uprostřed pokutového území naběhl na skákavý centr z pravé strany. Jeho zakončení z prvního doteku ale mířilo vysoko nad. Promarněné šance nakonec přišly domácí v 68. minutě draho. Nicolas Viola poslal ze standardní situace míč do ideálního prostoru ve vápně, kde jej nataženou levačkou zasáhl Oristanio. Ačkoliv Falcone dělal, co mohl, jeho pohotový zákrok přišel až za brankovou čarou. Rossoblu měli celý zbytek druhé půle k rozhodující trefě blíže než jejich soupeř, na konečné remíze už se ale nic nezměnilo.

Cagliari tak vybojovalo na hřišti Lecce pouze bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 14. ledna. Giallorossi vyzvou Lazio, Rossoblu změří síly s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele