14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
3 : 3
(2:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslavy hráčů Udinese (© AFP)

Udinese pokračuje na remízové vlně. Dvougólový Lucca využil smolného zranění Successe

Udinese neudrželo nadějný dvoubrankový náskok a ve 14. kole Serie A doma pouze remizovalo s Veronou 3:3. Svižný první poločas přinesl už v sedmé minutě nucené střídání Isaaca Successe, jehož na hrotové pozici nahradil Lorenzo Lucca, který svého kolegu dokázal zastoupit dvěma přesnými trefami. A přestože se jeho druhý gól dlouho jevil jako vítězný, v nastaveném čase udeřil hostující Thomas Henry a bláznivý duel definitivně završil. Pro Bianconeri se jednalo už o čtvrtý domácí nerozhodný výsledek v řadě.

Ačkoliv Bianconeri v posledních sedmi ligových duelech padli pouze jednou, nacházeli se před začátkem tohoto hracího víkendu jen bod nad sestupovým pásmem. Zmíněná prohra se navíc zrodila na hřišti silného AS, kde Friulani inkasovali rozhodující branku až několik minut před koncem. Ještě o něco hůře na tom byli Mastini, kteří zaznamenali nejvíce porážek z celého ligového pelotonu a v tabulce okupovali předposlední příčku.

A byli to právě hosté, kteří po čtvrthodině hry inkasovali. Lazar Samardžić poslal balon z přímého kopu precizně na zadní tyč, kde si na dorážku zblízka počíhal Christian Kabasele. Verona působila v ofenzivních aktivitách bezradně a nedokázala se propracovat do kloudné příležitosti.

Největší aktivitou z hostujícího celku hýřil mladý Slovák Tomáš Suslov, další přesná trefa však opět padla do sítě Hellasu. Lucca si šikovně našel mezeru v defenzivní řadě a z bezprostřední blízkosti propálil brankáře. Žlutomodří však dvougólovou ztrátu rychle zmírnili, když chvíli nato sebevědomě proměnil penaltu Milan Djurić.

Divácky zajímavý úvodní poločas vystřídal po změně stran taktický boj. Ani jeden z týmů se nechtěl dostat do problémů, o to větším šokem bylo po hodině hry vyrovnání Verony. Suslov našel nadýchaným centrem do vápna Cyrila Ngongeho, jenž se akrobatickým způsobem trefil mezi čtyřmi obránci naprosto nechytatelně pod břevno.

Bianconeri se ovšem znovu dostali do vedení v 72. minutě, kdy uklidil míč do sítě hlavičkující Lucca. Brankovou konstrukcí hostů otřásl o chvíli později Florian Thauvin, jenž z dálky napálil balon do levé tyče. Spokojené diváky v Udine rozesmutněl ke konci nastaveného času Henry, jenž využil propadnutí brankáře a hlavičkou na poslední chvíli vyrovnal skóre.

Utkání tedy dospělo k remíze, a domácí tak nadále čekají na první triumf před svými fanoušky. V dalším kole 9. prosince zavítají na hřiště Interu, Verona tentýž den vyzve Lazio.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele