18. kolo
30.12.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslavy hráčů Udinese (© AFP)

Udinese si na konec roku přichystalo pro fanoušky sladkou tečku. Bologna padla rozdílem třídy

Udinese si v 18. kole Serie A nečekaně poradilo s Bolognou 3:0, a vůbec poprvé v sezoně tak v ligovém střetnutí zvítězilo na domácím trávníku. Bianconeri možná i k překvapení vlastních fanoušků od úvodu posledního klání tohoto roku střelecky dominovali a zaslouženě šli ve 23. minutě po dorážce Roberta Pereyry do vedení. Po změně stran navíc přidali další dvě trefy a v tabulce se odpoutali od sestupových příček. Hosté naopak nenavázali na sérii čtyř výher v řadě a poprvé v aktuálním ročníku inkasovali více než dvakrát.

Za největší překvapení aktuálního ročníku italské soutěže byla jednoznačně považována Bologna, které před víkendovým kolem patřilo fantastické čtvrté místo. V posledních třech duelech si navíc poradila s týmy tradičně bojujícími minimálně o pohárové příčky. K ligovým výhrám nad AS Řím a Atalantou totiž Rossoblu přidali i postup přes Inter do čtvrtfinále domácího poháru. Naopak Udinese se drželo těsně nad sestupovým pásmem a na zisk všech bodů čekalo od začátku listopadu.

Úvod utkání ale vyšel lépe domácímu celku, jehož hráči se snažili hrozit zejména z rychlých výpadů, které dělaly obráncům Bologni potíže. Ti si však dlouhou dobu dokázali i za pomoci faulů s veškerou útočnou snahou Udinese poradit. První gólovku si tak Bianconeri vytvořili až ve 22. minutě, kdy si míč do prostoru pro penaltu navedl Festy Ebosele. Jeho střelu na bližší tyč vyrazil Lukasz Skorupski pouze k Hassanemu Kamarovi, ten ovšem nezvládl zakončit.

Z následného rohu už byla Bologna za svoji pasivitu potrestána. Dobře mířenou ránu Martína Payera z velké vzdálenosti totiž gólman nasměroval na Pereyru, který se z hranice malého vápna nemýlil. Další nebezpečnou dělovku vyslal ve 42. minutě ze třetiny hřiště Payero, zakroucený míč ale gólman dokázal zkrotit.

Ani změna stran hostům z marastu nepomohla, naopak už ve 48. minutě odskočili domácí do dvoubrankového vedení. Dalekonosnou ránu Sandiho Lovriče totiž před brankářem tečoval Lorenzo Lucca, a balon tak zapadl přesně k tyči. Neuplynuly ani čtyři minuty, když se ke snášejícímu se míči na ose hřiště dostal Payero, který z hranice vápna vypálil do středu branky a gólman Skorupski na jeho ránu ani nestihl zareagovat.

Další zásah přidal v 59. minutě Lucca, tentokrát ale jeho náběhu předcházel ofsajd. Domácí to však mrzet nemuselo, výkon hostů se sice v závěru utkání zlepšil, k velkým šancím to ale nevedlo.

Udinese zaskočilo rozjetého soupeře a obralo ho o všechny body. Další utkání čeká Bianconeri 7. ledna proti Laziu, Bologna změří o dva dny dříve síly s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele