1. kolo
21.08.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Ilič v souboji s Nahitanem Nándezm (© AFP)

Stratég Ranieri se vrátil mezi elitu, s nováčkem z Cagliari remizoval na hřišti Turína

Hráči Cagliari remizovali v úvodním kole Serie A na hřišti Turína FC 0:0. Tým pod vedením legendárního Claudia Ranieriho tak po návratu mezi italskou elitu okamžitě bodoval, čímž zkušený trenér znovu dokázal, že má fotbalu stále co nabídnout. Naopak Býci navázali na nepřesvědčivé výkony v domácím prostředí, kde v předešlé sezoně zvítězili pouze pětkrát. Jakub Jankto se svého debutu v dresu hostů dočkal v 61. minutě, David Zima vstoupil na plac ještě o čtvrthodinu později.

Obě mužstva se na začátek ligy naladila shodně výhrou 2:1 v italském poháru nad druhodivizními týmy. O něco komplikovanější cestu do šestnáctifinále mělo Cagliari, jemuž až ve 123. minutě vystřelil postup prvním gólem po téměř dvou letech stoper Alessandro Di Pardo. Ve prospěch nováčka soutěže, kterého dovedl po roce zpět do Serie A trenér Ranieri, však hrál fakt, že s Býky prohrál jediné z posledních osmi vzájemných utkání.

Do duelu ovšem vstoupil Turín aktivně. Už ve třetí minutě mohl jít do vedení, když si na ostrý míč z rohového kopu naběhl Antonio Sanabria, jeho zakončení ale skvělým reflexivním zákrokem zlikvidoval Boris Radunovič. Po čtvrthodině hry se na druhé straně po důraném souboji na hranici faulu uvolnil Nahitan Nández, jenž se zkoušel prosadit obstřelem na zadní tyč. Úvodní gól však odmítl tygřím skokem Vanja Milinkovič-Savič. Ještě před odchodem do šaten mohl skórovat domácí Yann Karamoh. Křídelník z Pobřeží slonoviny sice při svém útočném výpadu předvedl ohromující rychlost, nicméně následné zakončení lobem nesplňovalo kritéria elitní soutěže.

Po změně stran dostali turínští hráči zajímavou výhodu v podobě standardní situace. Tu si vzal na starost Samuele Ricci, jenž poslal do šestnáctky ostrý centr, na který jen o vlásek nedosáhl nabíhající stoper Perr Schuurs. Býci byli v zápase herně lepší, jejich ofenzivní řada ale nedokázala vyprodukovat moment překvapení. Proto se po hodině hry odhodlal ke střele z dálky Mërgim Vojvoda, ke smůle domácích fanoušků ovšem mířil nepřesně.

Turín tedy s nováčkem soutěže na úvod Serie A pouze remizoval. V příštím kole se 26. srpna střetne na San Siru s AC Milán, Cagliari doma o dva dny později přivítá Inter.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele