6. kolo
27.09.2023 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol zažehnala výsledkovou krizi. Na porážce Udinese se podílel i rozezlený Osimhen

Mistrovská Neapol přerušila sérii tří zápasů bez vítězství a v šestém kole Serie A porazila na svém hřišti Udinese 4:1. Dominantní výkon Partenopei gólově demonstroval už v 19. minutě Piotr Zieliňski, jenž proměnil pokutový kop. K němu se tentokrát nehnal ostře sledovaný Victor Osimhen, jehož penalta z Bologni byla předmětem posměšných videí směrovaných na jeho osobu, kvůli kterým se výrazně pošramotily Nigerijcovy vztahy s klubem. Na trávníku to ale na ústřední ofenzivní hvězdě týmu znát nebylo a nejlepší střelec loňského ročníku italské nejvyšší soutěže sám jednou skóroval.

Trenér Neapole Rudi Garcia si určitě představoval mnohem hladší vstup do nového angažmá, než který doopravdy prožíval. Mistr Itálie totiž z posledních tří ligových duelů ani jeden nevyhrál, a v tabulce tak byl až na sedmém místě. Victor Osimhen navíc po posměšných videích na klubových sociálních sítích směrovaných na Nigerijcovu osobu zvažoval žalobu, což způsobilo značný neklid v kabině. Proti Partenopei stálo čistě fotbalově ještě více se trápící Udinese, které hlavně kvůli jediné vstřelené brance dosud nedokázalo zvítězit.

Druhou trefu svého týmu v této sezoně se snažil přidat Martin Payero, jenž využil volného prostoru ve středu pole a tvrdě vypálil jen kousek nad břevno. Na druhé straně si výborným prvním dotykem stáhl míč ze vzduchu Zieliňski, ale finální fázi nezvládl a přestřelil. O chvíli později Festy Ebosele zasáhl ve vlastním pokutovém území zezadu nohu Khvicha Kvaratskhelii a rozhodčí po právu ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Zieliňski a s přehledem proměnil do protipohybu gólmana. V 39. minutě ukázal dokonalý přehled ve hře Matteo Politano, když prostrčil míč na nabíhajícího Osimhena. Nigerijský útočník si jej nejprve zpracoval špičkou kopačky a z druhého doteku rozvlnil síť.

V úvodu druhého dějství opět předvedl své fotbalové kvality Politano. Ten našel nadýchaným centrem Kvaratskheliu, jenž musel zakončovat na dlouhou nohu a orazítkoval tak pouze levou tyč. Gruzínský talent neprolomil smůlu ani o pár chvil později, kdy si navedl míč na hranici velkého vápna a svým obstřelem rozezvonil brankovou konstrukci podruhé. Do třetice už to Kvaratskheliovi vyšlo. Mladý křídelník využil trestuhodného zaváhání Jaka Bijoli, kterému vypíchl balon, obhodil si Marca Silvestriho a pohodlně rozvlnil síť. Druhý nejstarší klub Itálie se ale nevzdal a hned snížil. Pohlednou individuální akcí se o to zasloužil Lazar Samardžič. V samotném závěru si naskočil na centr Giovanni Simeone a uklidil míč mezi tři tyče.

Neapol tak podle papírových předpokladů domácí duel zvádla a získala po několika ztrátach tři body. Následující utkání sehraje již tuto sobotu, kdy se střetne s Lecce. Udinese změří o den později síly s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele