6. kolo
26.09.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Stará dáma se neporažených Vlků nezalekla. Tlak Turína vyústil v tříbodový zásah Milika

Hráči Juventusu zvítězili v šestém kole Serie A před vlastními fanoušky nad Lecce 1:0. Bianconeri se doma velmi natrápili, protože přes obranu Vlků se navzdory značné střelecké převaze dlouho nemohli prosadit. Ráz utkání změnil až v 57. minutě Arkadiusz Milik skvělým výběrem místa v pokutovém území. Pro polského střelce se jednalo o první zásah v letošní sezoně, zatímco pro hosty šlo o úvodní porážku v ročníku.

Série Juventusu bez porážky se zastavila o víkendu, kdy Stará dáma padla na půdě Sassuola 2:4. Po třech výhrách a jedné remíze tak okusila i hořkost porážky. To stejné se nedalo říct o jejím soupeři, který byl doposud velkým překvapením celé italské ligy. Lecce se totiž s 11 body vyhřívalo na krásném třetím místě tabulky právě před Bianconeri, přičemž se kromě neporazitelnosti mohlo chlubit i druhou nejlepší obranou v celé soutěži.

Juventus od začátku dokazoval, že platil za papírového favorita. Většina úvodních minut se hrála právě na polovině hostů, ovšem výraznou šanci si Stará dáma dlouho nedokázala vytvořit. To se jí povedlo až ve 27. minutě, kdy se ve velké příležitosti objevil Federico Chiesa. Italský útočník však nezvládl přesně zamířit a levačkou minul pravou tyč soupeřovy brány. I přes hlasitou domácí kulisu se Bianconeri nepodařilo až do konce poločasu narušit obranu Lecce, které tak odcházelo do kabin značně spokojenější.

Druhé dějství začalo stejně jako to první. Hráči Juventusu se nadále pokoušeli prosadit přes dobře zorganizovanou obranu Vlků, ale zpravidla selhávali ještě před finální fází útoku. Frustrující domácí představení dokázal až v 57. minutě prolomit před bránou důrazný Milik, který si tak připomněl střeleckou formu z minulých sezon a svým prvním gólem v ročníku poslal domácí celek do vedení. Značně uvolněnější Zebry si po zbytek utkání vytvořily další šance, ovšem druhé branky se jejich fanoušci nedočkali. Špatný výkon hostů ještě v nastavení podtrhl vyloučený Mohamed Kaba.

Juventus domácí duel zvládl, a ukončil tak sérii neporazitelnosti Giallorossi. V následujícím kole se 1. října střetne s Atalantou, Lecce změří o den dříve síly s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele