13. kolo
26.11.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Na špici Serie A zůstalo vše při starém. Interu zajistil bod z taháku podzimu spolehlivý Martínez

Inter remizoval ve šlágru 13. kola Serie A na hřišti Juventusu 1:1. Skóre duelu sice otevřel po asistenci agilního Federica Chiesy srbský kanonýr Dušan Vlahovič, Nerazzurri ovšem záhy našli odpověď z kopačky nejlepšího střelce soutěže Lautara Martíneze. Stará dáma tak po skalpu AC druhý ligový klub z Milána neporazila a její odstup na čelo zůstal dvoubodový.

Na Apeninském poloostrově měli jasně nejlepší formu Juventus s Interem. První dva týmy soutěže si to spolu také rozdaly o vedoucí příčku, na níž před duelem figuroval milánský celek. Nerazzurri disponovali nejlepším útokem i obranou Serie A a jeli do Turína v roli favorita. Domácí ovšem mohlo posilovat vědomí, že Inter na jejich hřišti zvítězil z posledních 13 vzájemných utkání pouze jednou.

První šance zápasu přišla v 15. minutě a vytvořili si ji hráči Juve. Po dlouhém autovém vhazování se balon odrazil ve vápně k Chiesovi, ten ale tíhu okamžiku nezvládl a z dobré pozice přestřelil. Změna skóre tak přišla až o 12 minut později. Lví podíl na tom měl Chiesa, který se prezentoval povedeným průnikem na levé straně hřiště, odkud si míč navedl do vápna. Tam jej následně předal Vlahovićovi, jenž přízemní ranou k pravé tyči poslal Juventus do vedení. Inter však dokázal brzy odpovědět, když po přihrávce uprchnuvšího Marcuse Thurama vyrovnal klinicky přesný Martínez.

Zkraje druhé půle zajímavějších momentů ubylo. Největší rozruch na stadionu v Turíně tak vzbudil emocionální výlev Vlahoviče směrem k pomeznímu rozhodčímu, jenž u lajny nevyhodnotil zákrok na srbského kanonýra jako faul. Pískot následně vzbudil i každý dotyk s míčem v podání Juana Cuadrada, který do Interu zamířil po osmi letech strávených v dresu Bianconeri. Pohledné akce se ke konci duelu naprosto vytratily, neboť hra byla kouskována řadou nedovolených zákroků z obou stran.

Zápas tak skončil remízou a Nerazzurri se udrželi na čele tabulky. V dalším kole čeká Juventus 1. prosince duel s Monzou, Inter se o dva dny později utká s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele