17. kolo
23.12.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Cyril Ngonge (© AFP)

Tragické představení Verony ukončila belgická souhra. Cagliari okamžitě pykalo za vyloučení

Hráči Cagliari prohráli v 17. kole Serie A s Veronou 0:2. Celek ze Sardinie se mohl hned několikrát dostat do vedení, když v první půli svého soupeře jasně přehrával, avšak nedokázal žádnou z vytvořených šancí proměnit. Po změně stran navíc oslabil hosty Antoine Makoumbou, jehož druhá žlutá karta nakopla ofenzivní motory domácích. Výhru žlutomodrým totiž bleskově po vyloučení vystřelil Belgičan Cyril Ngonge, jenž zužitkoval pobídku krajana Jacksona Tchatchouy. Český záložník Jakub Jankto proseděl celý zápas na lavičce náhradníků.

Fotbalisté Verony prožívali opravdu hrozivé období, jelikož jejich poslední vítězství se uskutečnilo na konci srpna ve druhém kole ligy proti AS Řím. Od té doby Scaligeri nevyhráli 15 po sobě jdoucích střetnutí a v tabulce se nacházeli na předposlední příčce. Jejich trápení chtělo prohloubit Cagliari, které i přes porážku v minulém klání předvedlo proti Neapoli sympatický výkon. Hosté měli zároveň dobrou šanci na první triumf na hřišti Verony v nejvyšší italské soutěži od roku 1972.

Už od počátku bylo znát, že svěřenci Claudia Ranieriho touží po vítězství, jež by je vystřelilo od sestupového pásma. V deváté minutě si do vápna naběhl Nahitan Nández, z úhlu ovšem jen těsně minul. Vzápětí se šikovně uvolnil Matteo Prati a vypálil, o radost jej však připravila pravá tyč. Tlak Cagliari pokračoval, sám před bránou se opět zjevil Nández. Jihoameričan neuspěl ani tentokrát, když jeho lob zamířil vedle.

Dále mohl skórovat Alberto Dossena, k němuž se dostal balon po rohovém kopu. Urostlý obránce ale také netrefil bránu. První šance Verony přišla krátce před půlhodinou hry, kdy Tomáš Suslov po uvolnění pálil k tyči, ovšem Simone Scuffet ukázal své kvality a zakročil. Hosté přece jen udeřili. Ve 39. minutě se po standardní situaci hlavou nemýlil Edoardo Goldaniga, avšak nepohlídal si náběh, a tak kvůli ofsajdu gól neplatil.

Komplikace pro Cagliari přišla v 52. minutě, když hloupě do soupeře zajel Makoumbou. Jelikož si v první půli vysloužil jeden žlutý kartonek, tak po druhém následovalo vyloučení, čehož okamžitě využili hráči Verony. Byl to Ngonge, kdo vyběhl s míčem vpřed a po uvolnění zamířil přesně do levého dolního rohu, kam Scuffet nedosáhl.

Mastini se dostali na koně, což ukázal Slovák Ondrej Duda, který z dálky jen těsně přestřelil. Oslabení hosté se již nevzpamatovali. Potvrdit vítězství mohl v závěru Milan Djurič, ale proti jeho hlavičce z malého vápna skvěle zareagoval Scuffet. Vzápětí se minisouboj opakoval a Djurič tentokrát nedal gólmanovi šanci, když z hranice vápna zamířil přesně k levé tyči.

Verona tak ukončila dlouhé trápení a doma získala tři body. Oba celky sehrají poslední ligový duel roku 30. prosince. Cagliari změří síly s Empoli, Mastini se poté utkají se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele