15. kolo
11.12.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Cagliari (© AFP)

Přesná hlavička jubilanta k bodům nevedla. Cagliari rozrazilo obranný val soupeře v nastavení

Sassuolo v 15. kole Serie A prohrálo 1:2 na hřišti Cagliari. Úvodní branku utkání vstřelil při svém 100. zápase v soutěži už v sedmé minutě Martin Erlič. Závěrečnou půlhodinu museli hosté dohrávat bez vyloučeného Ruana Tressoldiho, což se také nakonec projevilo. Domácí sice početní výhodu zužitkovali až v nastavení, ale zato hned dvakrát. Vítězný gól si totiž připsal v osmé minutě nastavení Leonardo Pavoletti. Český fotbalista Jakub Jankto do duelu nezasáhl, celý ho sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Cagliari se po bolavém návratu mezi italskou elitu zmátořilo a začalo sbírat body, byť toto tvrzení platilo prakticky výhradně pro domácí stadion. Pokračování tohoto trendu v podobě skalpu Sassuola by ho dokonce vyneslo mimo pásmo sestupu, vzájemný duel hraný na Sardinii navíc prohrálo jen jednou z osmi případů. Neroverdi ovšem dlouhodobě patřili k nevyzpytatelným celkům schopných překvapit v ten nejméně očekávaný moment. Tentokrát jim ale scházel vykartovaný tahoun Domenico Berardi.

Jeho absence ale nebyla na hřišti od prvních minut znát. Sassuolo na svého soupeře hned od začátku vlétlo a po několika střelách se mohlo radovat z první vstřelené branky. Armand Laurienté rozehrál od rohového praporku, našel Erliče a ten poslal míč hlavou přesně k pravé tyči. Chorvatský obránce tak v jubilejním 100. zápase v Serii A oslavil svůj teprve šestý gól. Celek ze Sardinie byl velmi blízko vyrovnání ve 20. minutě, zakončení Mattea Pratiho ale dokázal na brankové čáře zneškodnit Samu Castillejo. Casteddu následně při snaze dostat se do dalších šancí většinou ztroskotali před šestnáctkou svého soupeře, a proto odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu. Rossoblu více drželi míč na svých kopačkách, ale stále nebyli schopni výrazněji ohrozit svého soupeře. Větší naději jim mohlo dát vyloučení Tressoldiho z 63. minuty po druhém žlutém napomenutí. Domácí hráči ale nebyli schopni využít početní převahy a jejich hru pořád doprovázelo mnoho nepřesností. Nic na tom nezměnila ani střela Zita Luvumba z 80. minuty, která výrazně minula pravou tyč. O několik minut později ale mohli svěřenci Claudia Ranieriho přidat kýženou branku, když Pavoletti osamocený hlavičkoval bohužel pro něj přímo do bránícího hráče. V úplném závěru to domácí dokázali a připsali si první přesný zásah. Gianluca Lapadula si zpracoval centr na úrovni penalty a s přispěním teče překonal hostujícího gólmana. Neskutečný obrat dokonal několik chvil poté krásnými nůžkami Pavoletti.

Typický výsledek vzájemných utkání, tedy remíza, se tak nekonal a Cagliari získalo všechny body. V příštím kole se představí 16. prosince v Neapoli, Sassuolo o den později vyzve na stadionu soupeře Udinese.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele