5. kolo
24.09.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Trápení Cagliari pokračovalo i v Bergamu. Výhru Atalanty vystřelil nigerijský forvard

Hráči Atalanty vyhráli v pátém kole Serie A na vlastním hřišti nad Cagliari 2:0. Domácí tým, jemuž nemohl pomoci zraněný Lukáš Vorlický, se na třetí výhru ročníku příliš nenadřel. Lombarďany už v prvním dějství nasměroval k plnému bodovému zisku Ademola Lookman, na kterého po změně stran gólově navázal Mario Pašalič. Celek ze Sardinie, v jehož sestavě se rovněž kvůli zdravotní indispozici neobjevil Jakub Jankto, si tak stále nepřipsal premiérové vítězství. Naopak hráči Bergama nadále drží kontakt se širším čelem tabulky.

Atalanta sice v posledním zápase podlehla Fiorentině 2:3, do toho dalšího však i přesto vstupovala jako jasný favorit. Cagliari totiž v letošní sezoně marně čekalo na vítězství, po dvou prohrách a remízách se se dvěma body krčilo na první sestupové příčce. Atalanta naproti tomu držela 10. pozici a zároveň kontakt s širší špičkou tabulky.

Nerazzurri se od úvodních minut prezentovali ofenzivním výkonem a ve 13. minutě si připravili první gólovou příležitost, kterou však Charles de Ketelaere nedokázal proměnit. Stejný hráč se o 20 minut později představil v roli asistenta, když naservíroval míč před branku Lookmanovi, který si s jednoduchou příležitostí poradil a otevřel skóre utkání. Domácí si vedení uhlídali a do šatny odešli za příznivého stavu.

Domácí si chtěli zápas co nejdříve pojistit, ale urputná obrana svěřenců Claudia Ranieriho se ukázala jako těžký oříšek k překonání. Klíč k odemčení zdánlivě nedobytné tvrze přinesl v 76. minutě střídající Pašalič, jenž svou střelou na zadní tyč uklidnil fanoušky Lombarďanů. O šest minut později se zapotil brankář Juan Musso, kterého po střele Gaetana Oristania zachránila horní tyč. V posledních minutách se tak zápas už pouze dohrával.

Atalanta tak dokázala zvítězit a pokračovala v trendu, kdy střídá prohru s výhrou. Příště míří 27. září na hřiště Verony, Cagliari doma přivítá AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele