13. kolo
26.11.2023 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Dybala si vychutnal další střet s Bianconeri. Neporazitelnost Udinese skončila v Římě

Hráči AS Řím zvítězili ve 13. kole Serie A nad Udinese 3:1, a ukončili tak soupeřovu šestizápasovou ligovou sérii bez prohry. Domácího favorita dovedl k úspěchu především vynikající výkon Paula Dybaly, jenž na první zásah přihrál Gianlucovi Mancinimu a v závěru sám rozhodl. Hvězdný Argentinec se tak v soubojích s Bianconeri podílel celkově již na 19 brankách, přičemž jediným hráčem, který byl v zápasech proti jednomu týmu v italské soutěži produktivnější, zůstal Francesco Totti. Legendární útočník jich v soubojích s Parmou gólem či asistencí obstaral 20.

Římané se před pauzou trápili především v ofenzivě, když se nejprve nedokázali prosadit proti pražské Slavii a o pár dní později ani proti Laziu. Do věčného města se ovšem s parádní formou z reprezentačního srazu vrátil Romelu Lukaku, jenž v dresu Belgie skóroval proti Ázerbájdžánu za 37 minut hned čtyřikrát. Cestu ven ze střelecké krize hledalo také Udinese, které si připsalo dosud jen osm přesných zásahů.

Jak již je u celků Josého Mourinha zvykem, při každém pádu v pokutovém území dochází k obležení rozhodčího. V 15. minutě byl sestřelen k zemi Dybala a v tomto případě by se dalo o penaltě uvažovat, píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá. Ve 20. minutě Udinese inkasovalo. Giallorossi využili standardní situace a Mancini hlavou z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě po nadýchaném centru Dybaly. Diváci na Stadio Olimpico se do konce úvodního dějství kromě četných faulů mnoha dalších příležitostí nedočkali.

Po změně stran se Capitolini zavřeli do obrany a chtěli hrát pouze na protiútoky. Zvrat přišel v 57. minutě, kdy je zbytečná ztráta na polovině hřiště stála nejvyšší možnou cenu. Le Zebrette vyběhli do rychlého kontru a na zadní tyči číhající Florian Thauvin srovnal stav duelu. Udinese zvládlo i komplikovanou situaci dva na tři, kterou zazdila ofenziva Vlků. V 81. minutě se příznivci domácích přece jen dočkali rozhodující trefy. Lukaku skvěle uvolnil Dybalu, který se v situaci jeden na jednoho nemýlil a vstřelil proti Udinese již 11. ligový zásah v kariéře. Kosmetickou úpravu výsledku přidal Stephan El Shaarawy pohledným obstřelem těsně před trojnásobným hvizdem hlavního sudího.

Giallorossi zvítězili a připsali si do tabulky tři body. V příštím kole je čeká 3. prosince duel se Sassuolem, Udinese se ve stejný den utká s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele