9. kolo
22.10.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manuel Locatelli (© AFP)

Juventus získal nad oslabeným Milánem důležitou výhru. Veterána v bráně AC pokořil Locatelli

AC Milán podlehl v devátém kole Seria A na svém hřišti Juventusu 0:1 a ztratil domácí neporazitelnost. V první půli aktivnější Rossoneri přišli před přestávkou o Malicka Thiawa, jenž byl za faul na unikajícího protihráče vyloučen. Miláňané navíc po problémech s gólmany byli nuceni do duelu nastoupit s brankářskou trojkou 40letým Antoniem Mirantem, který do soutěžního utkání v červenočerném dresu zasáhl od úvodních minut poprvé. Veterána v bráně domácích překonal v 63. minutě tečovanou ranou bývalý hráč AC Manuel Locatelli a bodově přiblížil Juve na dosah milánským celkům.

Ve šlágru devátého kola nejvyšší italské soutěže chtěli Rossoneri navázat na výbornou domácí formu, na svém stadionu totiž v Serii A získali dosud plný počet bodů. Jedinou porážku si sice připsali proti městskému rivalovi Interu na San Siru, nicméně v zápise byli bráni jako hosté. Juventusu se navíc proti Milánským v poslední době nedařilo, jelikož kromě přátelského střetnutí už pět klání v řadě nevyhrál. Naději mu ovšem přidával fakt, že se mohl se šesti obdrženými brankami pyšnit druhou nejlepší defenzivou.

Od úvodních minut aktivně hrající domácí si první příležitost vytvořili v závěru první čtvrthodiny, kdy ránu Oliviera Girouda po rychlém uvolnění vytáhl Wojciech Szczesny na roh. Juventus poprvé zahrozil až ve 23. minutě zásluhou Filipa Kostiče, srbský útočník ale skákavým pokusem prostor branky netrefil. I nadále však tempo hry diktovali především domácí hráči, přes skvěle fungující defenzivu Staré dámy se ale do větších šancí nedostávali. Ve 40. minutě navíc Rossoneri oslabil Thiaw, jenž po nedovoleném zastavení Moise Keana uviděl červenou kartu. Sám faulovaný útočník mohl přesilovku ještě v první půli využít, ve velké příležitosti ale zamířil jen mimo tři tyče.

Úvod druhé půle probíhal překvapivě podle režie AC, které Bianconeri do blízkosti vlastní branky nepouštělo. Zebry se přesto z první střelecké příležitosti po změně stran ujaly vedení, když dalekonosnou ránu Locatelliho tečoval nešťastně mimo dosah vlastního gólmana Rade Krunič. Po vstřelení branky převzali herní taktovku hosté a hráče v červenočerných dresech drželi daleko od vlastního pokutového území. V 75. minutě se pokusil vedení Juve navýšit střelou z voleje Federico Gatti, vypálil ale výrazně nad. Naději na bodový zisk udrželi Rossoneri i po ráně Andrey Cambiasa, kterou Mirante pohotově zneškodnil. Příležitost k vyrovnání si ale domácí již vytvořit nedokázali.

Juventus tak překvapil Milán a ze San Sira si odvezl všechny body. V příštím kole se 28. října utká doma s Veronou, Rossoneri se o den později představí v Neapoli.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele